Pista 08L/26R a aeroportului Henri Coandă a fost redeschisă

Vineri, 19 februarie 2021, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost redeschisă traficului aerian pista nr. 2, ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor la obiectivul de investiții „Modernizare a pistei 08L-26R și resistematizarea zonei de siguranță aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O)”.

La eveniment au participat Viceprim-ministrul României – Dan Barna, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă, precum și reprezentanți ai constructorului și ai altor entități din domeniul aeronautic.

Prin finalizarea acestor lucrări de reparații capitale și modernizare, capacitatea portantă PCN s-a ridicat de la 80 la 93 /R/D/W/T, iar capacitatea de procesare zboruri pentru această pistă a crescut cu 20%.

Lucrările de modernizare au vizat, printre altele, schimbarea dalelor de beton de pe suprafața de rulare, refacerea terasamentului și modernizarea 100% a sistemului de balizaj.

În timpul lucrărilor au fost turnate peste 90.000 de tone de mixturi bituminoase și au fost refăcute 7.800 mc de dale de beton.

Lucrările de consultanță și de execuție, în valoare cumulată de aproximativ 127 milioane de lei, au fost efectuate de către PORR Construct SRL (antreprenor general) și de către SC CONSITRANS SRL (consultant), în baza unor contracte atribuite prin licitație publică.

Lucrările de modernizare au fost finalizate în 5 luni de la începerea acestora și au o garanție de 73 de luni.

Pista are o lungime de 3,5 km, lățimea de 60m, din care 45m reprezintă suprafață portantă și acostamente de 7,5m. A fost construită în 1987 și a beneficiat de o reparație capitală în 1997, până la actuala modernizare fiind derulate numai lucrări de mentenanță.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
9
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share