Urmărește-ne

Pista aeroportului din Bacău va fi modernizată cu fonduri europene

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Pista aeroportului din Bacău va fi modernizată cu fonduri europene

Știri

Pista aeroportului din Bacău va fi modernizată cu fonduri europene

La 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri și la 2 ani de la punerea în funcțiune a acestuia, astăzi s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a pistei de la Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău.

Contractul, adjudecat de compania spaniolă FCC Construccion, are o valoare de peste 30 de milioane euro și este finanțat din fonduri europene (FEDR) – 85 la sută, bugetul de stat – 13 la sută și Consiliul Județean Bacău – 2 la sută.

Modernizarea pistei va dura 15 luni, perioada în care pista va fi închisă traficului aerian pe o perioada de 47 de zile calendaristice.

La semnarea contractului, au participat Oana Chelaru, managerul Aeroportului, Carlos Pallares Rodrigues, director general al firmei FCC Construccion, europarlamentarul Dragoș Benea, fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova, președintele Consiliului Județean Sorin Brașoveanu, prefectul județului Bacău Valentin Ivancea, vicepreședintele Consiliului Județean Silviu Pravăț, Valentin Palea – managerul public al județului și alți reprezentanți ai Aeroportului și ai firmei de construcții.

Citește și  KLM aniversează 25 de ani de operare continuă a rutei București - Amsterdam

Am demarat proiectul de modernizare a aeroportului când conduceam Consiliul Județean Bacău, având convingerea că dezvoltarea acestei veritabile porți de intrare în Moldova va plasa Bacăul într-o poziție de pivot regional,” declară europarlamentarul Dragoș Banea.

Potrivit oficialilor, lucrările vor debuta în luna februarie, în funcție de condițiile meteo, cu organizarea de șantier iar după modernizare pista aeroportului din Bacău va avea capacitatea portantă 65 și o lungime de 2500 de metri cu o lățime de 80 de metri.

Proiectul mai include construcția a două căi de rulare, Charlie și Delta, două platforme RESA (zone de siguranță pentru ieșirile accidentale la fiecare capăt al pistei), sistem de balizaj nou și un drum de securitate.

În prezent la Bacău operează zboruri comerciale doar compania Blue Air, către Torino, Bologna, Londra Luton, Milano Bergamo, Roma, Liverpool și Bruxelles.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus