Pista aeroportului din Bacău va fi modernizată cu fonduri europene

La 4 ani de la începerea lucrărilor de modernizare a noului terminal de pasageri și la 2 ani de la punerea în funcțiune a acestuia, astăzi s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a pistei de la Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău.

Contractul, adjudecat de compania spaniolă FCC Construccion, are o valoare de peste 30 de milioane euro și este finanțat din fonduri europene (FEDR) – 85 la sută, bugetul de stat – 13 la sută și Consiliul Județean Bacău – 2 la sută.

Modernizarea pistei va dura 15 luni, perioada în care pista va fi închisă traficului aerian pe o perioada de 47 de zile calendaristice.

La semnarea contractului, au participat Oana Chelaru, managerul Aeroportului, Carlos Pallares Rodrigues, director general al firmei FCC Construccion, europarlamentarul Dragoș Benea, fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova, președintele Consiliului Județean Sorin Brașoveanu, prefectul județului Bacău Valentin Ivancea, vicepreședintele Consiliului Județean Silviu Pravăț, Valentin Palea – managerul public al județului și alți reprezentanți ai Aeroportului și ai firmei de construcții.

Am demarat proiectul de modernizare a aeroportului când conduceam Consiliul Județean Bacău, având convingerea că dezvoltarea acestei veritabile porți de intrare în Moldova va plasa Bacăul într-o poziție de pivot regional,” declară europarlamentarul Dragoș Banea.

Potrivit oficialilor, lucrările vor debuta în luna februarie, în funcție de condițiile meteo, cu organizarea de șantier iar după modernizare pista aeroportului din Bacău va avea capacitatea portantă 65 și o lungime de 2500 de metri cu o lățime de 80 de metri.

Proiectul mai include construcția a două căi de rulare, Charlie și Delta, două platforme RESA (zone de siguranță pentru ieșirile accidentale la fiecare capăt al pistei), sistem de balizaj nou și un drum de securitate.

În prezent la Bacău operează zboruri comerciale doar compania Blue Air, către Torino, Bologna, Londra Luton, Milano Bergamo, Roma, Liverpool și Bruxelles.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
11
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Austrian Airlines își regândește strategia și va concedia 7-800 de angajați

Articolul următor

Turkish Airlines va instala WiFi în peste 100 de avioane 737NG și A321

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
11
Share