Pista aeroportului Lille din Franța va fi reasfaltată în 39 de ore (foto/video)

Dacă la București pista 08R/26L a aeroportului Henri Coandă a fost închisă timp de 12 ore în ultimele 7 zile pentru a fi peticită, în Franța un constructor va reasfaltat întreaga pistă a aeroportului din Lille în doar 39 de ore.

Primul pas făcut de constructor a fost în înlăturarea temporară a sistemului de iluminat și a stratului vechi de asfalt de pe pista 08/26 aeroportului din Lille. Stratul vechi de asfalt a acoperit o suprafață de 22500 metri pătrați și măsura 18 centimetri.

Advertisements

După înlăturarea covorului asfaltic vechi, marți constructorul a aplicat un nou strat de asfalt. Potrivit aeroportului, 100 de camioane au alimentat utilajele de aplicare a asfaltului cu 9600 de tone de material.

Miercuri până la ora locală 14:00 vor fi aplicate marcajele și sistemul de iluminare și ghidaj pe suprafața pistei.

Citește și  Baza Blue Air de la Torino rămâne doar cu un singur avion și trei rute

Deoarece aeroportul are o singură pistă (08/26) care poate fi folosită de avioanele de pasageri destinate zborurilor scurte și mediu curier, activitatea sa a fost suspendată timp de 39 de ore, începând de luni, 5 august, ora 23:00 până miercuri la ora 14:00.

Zborurile care urmau să fie operate la Lille în zilele de 6 și 7 august sunt redirecționate pe aeroporturile Charles de Gaulle din Paris și Charleroi și Ostend din Belgia.

În cazul în care v-am stârnit interesul și doriți să aflați mai multe despre problemele de infrastructură cu care se confruntă aeroportul Henri Coandă din București vă invit să ascultați primul episod al podcastului Aviația Live.

Advertisements
Total
16
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
16
Share