Premierul trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și TAROM

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:
1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.
2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

Advertisements

Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, declară premierul Viorica Dăncilă.

Citește și  Exclusiv: Rom Cargo Airlines înmatriculează primul Boeing 747 în România

Vă reamintim că la câteva zile de la demiterea sa, Mădălina Mezei a declarat că Ministrul Transporturilor i-a solicitat să rețină la sol mai multe avioane în ziua votului moțiunii de cenzură astfel încât parlamentarii opoziției să nu ajungă la timp din provincie la București.

Joi seară Consiliul de Administrație al TAROM a transmis oficial că demiterea Mădălinei Mezei din funcția de director interimar al companiei a fost luată pe baza performanței sale. Întregul comunicat al Consiliului de Administrație poate fi citit aici.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share