Primul avion care ajunge în noul hangar Aerostar de la Iași este un A320neo

Foto: Marius Gerber

Aerostar începe de la 1 septembrie activitatea în noul hangar construit la aeroportul din Iași iar primul avion care ajunge la aici pentru mentenanță este un Airbus A320neo.

Avionul, înmatriculat TC-NBC, este deținut de compania turcă low-cost Pegasus Airlines și a aterizat pe aeroportul ieșean marți la ora 09:10. TC-NBC a fost de asemenea primul A320neo care a aterizat în Iași.

Airbusul A320neo va intra în noul hangar deținut de Aerostar în Iași pentru mentenanță și va petrece aici cel puțin trei săptămâni.

Pegasus Airlines este una dintre numeroasele companii aeriene care apelează de ani buni la serviciile de mentenanță oferite Aerostar pentru Boeinguri 737 și Airbusuri din familia A320.

Noul hangar al Aerostar a fost construit de compania SSAB-AG. Acesta are o deschidere de 83 metri, realizată fără stâlpi intermediari, fiind cea mai mare de până acum pentru o construcție de acest tip.

Pe lângă hangar se vor construi: o anexă tehnică, instalațiile, amenajările tehnico edilitare și împrejmuirea terenului. Suprafața desfășurată împreună cu anexa tehnică este de 8335 metri pătrați iar investiția se ridică la 10 milioane de euro.

Accesul avioanelor în hangar este asigurat de 10 porți cu înălțimea de 13.5 metri care se deschid spre dreapta și spre stânga. Acestea sunt acționate de panouri de comandă și au viteze diferite de deschidere, în așa fel încât la capăt de cursă să ajungă toate o data.

Porțile sunt prevăzute cu senzori de depistare a obstacolelor, tampoane la capăt de cursă și sunt acoperite cu panouri termoizolante. Ele se deplasează pe un sistem de culisare pe șine, înglobat în platforma hangarului, prevăzut cu scurgeri laterale pentru colectarea apelor pluviale acumulate între șine.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
29
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Oficial: cele două Airbusuri A310 TAROM au intrat în flota Iran Airtour

Articolul următor

Oficial: Blue Air închide în 15 septembrie 2020 baza din Larnaca

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
29
Share