Urmărește-ne

Primul avion care ajunge în noul hangar Aerostar de la Iași este un A320neo

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Primul avion care ajunge în noul hangar Aerostar de la Iași este un A320neo
Foto: Marius Gerber

Știri

Primul avion care ajunge în noul hangar Aerostar de la Iași este un A320neo

Aerostar începe de la 1 septembrie activitatea în noul hangar construit la aeroportul din Iași iar primul avion care ajunge la aici pentru mentenanță este un Airbus A320neo.

Avionul, înmatriculat TC-NBC, este deținut de compania turcă low-cost Pegasus Airlines și a aterizat pe aeroportul ieșean marți la ora 09:10. TC-NBC a fost de asemenea primul A320neo care a aterizat în Iași.

Airbusul A320neo va intra în noul hangar deținut de Aerostar în Iași pentru mentenanță și va petrece aici cel puțin trei săptămâni.

Pegasus Airlines este una dintre numeroasele companii aeriene care apelează de ani buni la serviciile de mentenanță oferite Aerostar pentru Boeinguri 737 și Airbusuri din familia A320.

Citește și  Exclusiv: Blue Air va reintroduce în serviciul comercial primul său 737 MAX

Noul hangar al Aerostar a fost construit de compania SSAB-AG. Acesta are o deschidere de 83 metri, realizată fără stâlpi intermediari, fiind cea mai mare de până acum pentru o construcție de acest tip.

Pe lângă hangar se vor construi: o anexă tehnică, instalațiile, amenajările tehnico edilitare și împrejmuirea terenului. Suprafața desfășurată împreună cu anexa tehnică este de 8335 metri pătrați iar investiția se ridică la 10 milioane de euro.

Accesul avioanelor în hangar este asigurat de 10 porți cu înălțimea de 13.5 metri care se deschid spre dreapta și spre stânga. Acestea sunt acționate de panouri de comandă și au viteze diferite de deschidere, în așa fel încât la capăt de cursă să ajungă toate o data.

Porțile sunt prevăzute cu senzori de depistare a obstacolelor, tampoane la capăt de cursă și sunt acoperite cu panouri termoizolante. Ele se deplasează pe un sistem de culisare pe șine, înglobat în platforma hangarului, prevăzut cu scurgeri laterale pentru colectarea apelor pluviale acumulate între șine.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus