Primul avion comercial construit în China a efectuat cu succes zborul inaugural

Primul avion destinat curselor regionale produs 100% în China ce poate concura pe piața de aeronave comerciale, a efectuat zborul de debut marți, 28 iunie 2016, transportând 70 de pasageri.

Jet-ul ARJ21-700 este o realizare ce face parte dintr-o serie de inițiative lansate de Partidul Comunist aflat la guvernare, în scopul de a transforma China. Astfel, China dorește să depășească statutul de producător low-cost și tinde spre o schimbare la nivel internațional, devenind un producător de tehnologie profitabilă în aviație și în alte domenii.

Advertisements

Avionul  aparține transportatorului Chengdu Airlines și a transportat cei 70 de pasageri din orașul vestic Chengdu la Shanghai într-un interval de două ore.

China este una dintre cele mai mari piețe de aviație, dar se bazează pe aeronave construite în afara granițelor. Cele mai importante companii aeriene din China sunt deținute de stat, oferind partidului de guvernământ o uriașă piață de desfacere pe plan național. Într-o astfel de situație, actualul guvern chinez poate obliga companiile aeriene locale să achiziționeze numai avioane asamblate 100% pe teritoriul local.

ARJ21 sau „Jet-ul Regional din Asia al secolului 21” este destinat să facă din producătorul său de stat, Commercial Aircraft Corp., un concurent pentru Bombardier Inc. din Canada și Embraer SA din Brazilia.

Inițiativa asamblării modelului ARJ21 a fost lansată în anul 2002. Inițial, primul avion din acest model a fost programat să intre pe piață în 2007, însă a fost amânat datorită unor probleme tehnice.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share