Primul Boeing 737 MAX 8 Blue Air a efectuat deja două zboruri de test

La mijlocul lunii iulie primul Boeing 737 MAX Blue Air a părăsit linia finală de asamblare a fabricii Boeing din Renton, SUA iar câteva zile mai târziu avionul a efectuat primul său zbor.

Primul MAX Blue Air are număr de serie (msn) 43921 și număr de linie (ln) 7657 și a efectuat primul zbor de test în 30 iulie.

Advertisements

Ruta pe care avionul a zburat este Renton – Boeing Field (o altă uzină Boeing din statul Washington) iar durata zborului a fost de două ore și 30 de minute.

Al doilea zbor de test a fost efectuat în 7 august în apropierea Oceanului Pacific și a avut o durată de o oră.

Potrivit informațiilor obținute, avionul a fost deja vopsit în livery Blue Air, livery ușor modificat față de cel pe care-l vedem zilnic pe flota actuală a companiei însă momentan nu au apărut fotografii cu acesta. Detalii despre „noul” livery găsiți în acest articol.

Citește și  DHL a livrat un miliard de doze de vaccin anti-Covid 19 în peste 160 de țări

La fel ca și alte avioane de tip 737 MAX, cel produs pentru Blue Air va fi mutat în zilele ce urmează de la uzina Renton pe aeroportul Moses Lake pentru stocare până la livrare. Datele din sistemele Boeing indică, că acesta va fi înmatriculat YR-MXA.

Livrarea primului Boeing 737 MAX Blue Air era planificată să aibă loc la mijlocul acestui an însă din martie toate livrările acestui tip de avion au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată din cauza reținerii la sol a tuturor avioanelor de tip 737 MAX.

Cu toate acestea, Boeing produce în continuare aproximativ 40 de avioane 737 MAX pe lună iar zborurile de test nu sunt afectate de reținerea la sol a modelului.

Advertisements
Total
8
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share