Primul Boeing 737 MAX 8 Ryanair va fi alocat bazei de la Stansted și va avea 197 de locuri

Foto: Woodys Aeroimages

Directorul de marketing al companiei irlandeze, Kenny Jacobs, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că primul Boeing 737 MAX 8 care va intra în flota Ryanair va fi alocat bazei de la Stansted.

Aeronava a ieșit de pe linia finală de asamblare a fabricii Boeing în 18 noiembrie 2018 și va fi înmatriculată EI-HAT. Primul MAX va ajunge în UK în luna aprilie iar până la finalul anului Ryanair mai recepționa încă patru avioane MAX 8.

Advertisements

În cadrul aceste conferințe, Kenny Jacobs a confirmat că noile aeronave MAX vor fi dotate cu un “nou interior” și vor oferi mai mult spațiu pentru picioare. De asemenea, Ryanair va instala mai multe scaune decât în avioanele 737-800NG pe care operatorul le are deja în flotă, 197 versus 189 de locuri.

Airlineroutes a publicat o listă cu primele destinații Ryanair care vor fi operate cu noile avioane. Din păcate niciun aeroport din România nu este în această listă.

Ryanair a comandat 135 de avioane 737 MAX 8 – toate sunt sub-varianta MAX 200 care oferă capacitate de transport mai mare – și deține opțiuni de a achiziționa încă 75 de avioane.

Primul zbor de test efectuat de primul Boeing 737 MAX 8-200 a avut loc în 13 ianuarie.

Advertisements
Total
1
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share