Primul Embraer E195-E2 KLM a efectuat primul zbor de test (foto)

Foto: Felipe Carneiro

Primul Embraer E192-E2 care va intra în flota KLM Royal Dutch Airlines a fost asamblat și deja a efectuat primul zbor de test.

Avionul cu număr de serie 19020045 și înmatriculare temporară PR-EDK a efectuat primul zbor de test vineri, 22 ianuarie 2021, în jurul uzinei Embraer din São José dos Campos, Brazilia.

KLM va recepționa primul său E2, înmatriculat PH-NXA, în săptămânile ce urmează. Din 1 martie ar urma să zboare cu acest tip de avion din Amsterdam spre Berlin, Varșovia și alte destinații europene.

Embraerele E195-E2 care vor intra în flota KLM vor fi propulsate de două motoare Pratt & Whitney PW1900G și au o capacitate de transport de 132 de persoane într-o singură clasă de călătorie.

Compania olandeză, membră a alianței SkyTeam, a comandat în 2019 21 de avioane E195-E2 produse de Embraer și are opțiunea de a achiziționa încă 14 bucăți.

În prezent KLM este unul dintre cei mai mari operatori de avioane Embraer din lume, are în flotă 17 avioane E175 (88 de locuri) și 32 de avioane Embraer E190 (100 de locuri).

Vârsta medie a celor 49 de Embraere din flota KLM este de numai 7.3 ani.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share