Primul prototip de Boeing 737 MAX 10 a efectuat cu succes primul zbor

Primul prototip de Boeing 737 MAX 10 a efectuat vineri cu succes primul său zbor de test din programul de certificare al modelului.

Primul MAX 10, avion cu număr de serie 66122 și înmatriculare N27751, a decolat pentru prima dată de la uzina Boeing din Renton la ora locală 10:07 ca BOE101.

Durata zborului de test a fost de două ore și jumătate. În decursul acestui timp piloții și inginerii producătorului american de avioane au testat și monitorizat comportamentul aeronavei în diferite scenarii, faze și la diferite altitudini de zbor.

Primul prototip de Boeing 737 MAX 10 a fost asamblat în 2019 și prezentat angajaților Boeing într-un cadru restrâns în noiembrie 2019.

Programul de certificare al acestui model a fost întârziat din cauza faptului că Boeing a decis să se focuseze pe rezolvarea problemelor descoperite la modelele 737 MAX 8 și MAX 9.

Cele două modele de MAX-uri au fost reținute la sol aproape doi ani după ce două Boeinguri 737 MAX s-au prăbușit în Indonezia și Ethiopia din cauza problemelor tehnice.

De asemenea, livrările primelor Boeinguri 737 MAX 10 au fost și ele amânate până în 2023, conform Boeing.

MAX 10 este cea mai mare variantă din seria de patru tipuri de Boeing 737 MAX. Aceste avioane pot transporta până la 230 de pasageri și au o autonomie de zbor de 3300 de mile nautice sau 6115 kilometri.

Până acum Boeing a primit comenzi pentru peste 550 de MAX-uri 10 de la 20 de clienți, printre companiile care au comandat acest model se numără United Airlines, Ryanair, Viet Jet, flyDubai, GOL Brazilia și Lion Air.

Specificații tehnice⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
25
distribuiri
2 comentarii
  1. Cu ceva, câteva ore în urma ai scris un articol ca a plecat o aeronava către un beneficiar și sa făcut recepția, cum poți sa spui ca ele(aeronavele) sunt în perioada de test?

    1. Niciunul dintre clienții Boeing încă nu a recepționat Boeinguri 737 MAX 10 sau MAX 7, așa cum am menționat aceste variante sunt încă în curs de certificare, iar primele livrări vor avea loc începând cu 2023.

      Ți-aș recomanda să citești mai cu atenție știrile, pe BoardingPass.ro și conturile de social media aferente siteului nu am scris nicio dată că vreo companie aeriană a recepționat Boeinguri 737 MAX 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
25
Share