Urmărește-ne

Primul zbor de test pentru Boeing 777X a fost anulat

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Primul zbor de test pentru Boeing 777X a fost anulat

Știri

Primul zbor de test pentru Boeing 777X a fost anulat

În seara zilei de vineri, 24 ianuarie, Boeing urma să efectueze primul zbor de test pentru noul model 777X însă acesta a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Avionul, înmatriculat N778WX, a părăsit poziția de parcare în jurul orei 20:00 (ora României) și a ajuns fără probleme câteva minute mai târziu la capătul pistei aeroportului Paine Field aflat în incinta uzenei Boeing din Everett, SUA.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Deoarece Administrația Federală a Aviației (FAA) impune condiții speciale de decolare pentru zborurile de test, Boeingul 777X putea să decoleze doar peste zone nepopulate așadar pista ideală pentru astfel de decolări este pista 34L a aeroportului Paine Field deoarece la capătul acesteia se află mari întinderi de apă.

Citește și  FAA aprobă soluția pentru remedierea problemelor la sistemul electric a MAX-urilor

Cu toate acestea, pentru a decola de pe pista 34L piloții aveau nevoie de vânt din spate de maxim 10 noduri însă intensitatea sa nu a scăzut sub 15 noduri în cele peste trei ore de așteptare și în concluzie Boeing a decis anularea zborului.

Cel mai probabil producătorul american de avioane va replanifica zborul de test pentru ziua de sâmbătă în cazul în care prognoza meteo este favorabilă.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus