Urmărește-ne

Primul zbor de test pentru Boeing 777X a fost anulat

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Primul zbor de test pentru Boeing 777X a fost anulat

Știri

Primul zbor de test pentru Boeing 777X a fost anulat

În seara zilei de vineri, 24 ianuarie, Boeing urma să efectueze primul zbor de test pentru noul model 777X însă acesta a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Avionul, înmatriculat N778WX, a părăsit poziția de parcare în jurul orei 20:00 (ora României) și a ajuns fără probleme câteva minute mai târziu la capătul pistei aeroportului Paine Field aflat în incinta uzenei Boeing din Everett, SUA.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Deoarece Administrația Federală a Aviației (FAA) impune condiții speciale de decolare pentru zborurile de test, Boeingul 777X putea să decoleze doar peste zone nepopulate așadar pista ideală pentru astfel de decolări este pista 34L a aeroportului Paine Field deoarece la capătul acesteia se află mari întinderi de apă.

Cu toate acestea, pentru a decola de pe pista 34L piloții aveau nevoie de vânt din spate de maxim 10 noduri însă intensitatea sa nu a scăzut sub 15 noduri în cele peste trei ore de așteptare și în concluzie Boeing a decis anularea zborului.

Cel mai probabil producătorul american de avioane va replanifica zborul de test pentru ziua de sâmbătă în cazul în care prognoza meteo este favorabilă.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus