Procesul de obținere a vizei online pentru Azerbaidjan (tutorial video)

Odată cu noua rută pe care TAROM o deschide către Baku, capitala Azerbaidjanului, s-ar putea ca apetitul vostru de a vizita această țară să crească. Am fost în Baku pentru câteva zile și am rămas uimit de acest oraș. Cu siguranță merită vizitat.

Pentru a intra în Azerbaidjan românii au nevoie de viză însă datorită posibilității de a obține viza online acest lucru nu mai sună atât de înspăimântător.

Advertisements

Tot procesul de aplicare online pentru viza de intrare în Azerbaidjan se desfășoară foarte simplu și rapid pe siteul evisa.gov.az. Costul acesteia începe de la 23 de dolari.

Tutorial video

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să completezi formularul cu datele personale, să încarci o fotografie a pașaportului și să alegi data în care intenționezi să ajungi în Azerbaidjan însă este explicat mai în detaliu în continuare.

În primul ecran al formularului se solicită informații despre cetățenie și tipul documentului de călătorie pe care o să-l folosești.

În al doilea ecran trebuie să alegi scopul călătoriei (turism, business, etc), tipul de viză (standard, emisă în 3 zile lucrătoare, sau urgent, emisă în 3 ore) și data din care valabilitatea vizei să fie calculată. Tot în al doilea ecran este necesar să confirmi că nu ești purtător de HIV/SIDA și hepatită B și/sau C.

În al treilea ecran al formularului este necesar să introduci datele personale, cele de pe pașaport, locația unde vei fi cazat și să confirmi dacă ai vizitat regiunea Nagorno-Karabakh sau alte regiuni ocupate de Armenia după 1991 fără acordul Republicii Azerbaidjan. Pe lângă cele enumerate, în acest ecran se solicită să încarci o fotografie a pașaportului. Aceasta trebuie să arate ca în exemplul de mai jos, în caz contrar cererea va fi respinsă.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

În următorul ecran validezi adresa de email menționată, pe urmă verifici încă odată datele introduse și ulterior vei ajunge în pasul în care efectuezi plata online. În cazul în care ai introdus datele greșit aici vei avea posibilitatea să le corectezi.

Costul unei vize emisă în 3 zile lucrătoare este de 20 de dolari + 3 dolari taxă de serviciu, iar cel al unei vize emisă în regim de urgență, în 3 ore, este de 20 de dolari + 30 de dolari taxă de serviciu. Sunt acceptate cardurile Visa, Mastercard și UnionPay.

După 1-2 zile lucrătoare vei primi pe email viza de acces în această țară. Înainte de a pleca spre Azerbaidjan va trebui să tipărești documentul primit și să-l iei cu tine.

Rețineți faptul că viza este valabilă 90 de zile de la data aleasă în primul pas însă nu puteți petrece mai mult de 30 de zile pe teritoriul Azerbaidjanului.

În cazul în care aveți întrebări despre proces nu ezitați să le scrieți în secțiunea comentarii. O să răspund cu mare plăcere.

Dacă intenționați să vizitați Rusia, în acest articol dedicat puteți citi cum aplicați pentru viza de Rusia.

Advertisements
Total
8
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share