Urmărește-ne

PS752: Ukraine International exclude probabilitatea unei erori umane

 1. BoardingPass.ro
 2. Știri
 3. PS752: Ukraine International exclude probabilitatea unei erori umane

Știri

PS752: Ukraine International exclude probabilitatea unei erori umane

Compania aeriană ucrainiană a cărui avion s-a prăbușit în dimineața zilei de miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran anunță printr-o postare pe Facebook că exclude posibilitatea ca accidentul să se fi produs din cauza unei erori umane.

Aeroportul din Teheran este unul simplu. Așadar, timp de câțiva ani UIA a folosit acest aeroport pentru pregătirea piloților de avioane Boeing 737 și pentru a evalua experiența și abilitatea lor de a acționa în situații de urgență”, declară Ihor Sosnovky, vicepreședintele pentru operațiuni al UIA.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Conform înregistrărilor noastre, avionul a urcat până la 2400 de metri altitudine. Având în vedere experiența echipajului, probabilitatea de eroare umană este minimă. Nici nu avem în vedere o astfel de cauză”, adaugă acesta.

Cu toate acestea, cauza acestui accident aviatic va fi stabilită în urma unei anchete. Aceasta este efectuată de autorități din Iran și Ucraina și reprezentanți ai companiei americane Boeing.

Compania aeriană precizează că în cockpitul Boeingului 737-800NG înmatriculat UR-PRS implicat în acest accident se aflau trei piloți:

 • căpitan Volodymyr Gaponenko (11600 ore experiență pe Boeinguri 737, inclusiv 5500 ore de zbor în rol de căpitan);
 • pilot instructor Oleksiy Naumkin (12000 ore experiență pe Boeinguri 737, inclusiv 6600 ore de zbor în rol de căpitan);
 • co-pilot Serhii Khomenko (7600 ore experiență pe Boeinguri 737).

Echipajul de cabină a fost compus din șase însoțitori de bord:

 • Ihor Matkov, însoțitor șef de zbor;
 • Kateryna Statnik;
 • Mariia Mykytiuk;
 • Valeriia Ovcharuk;
 • Yuliia Solohub;
 • Denys Lykhno.

În accidentul aviatic din această dimineață și-au pierdut viața în total 178 de persoane. Cutiile negre ale avionului au fost recuperate însă oficialii iranieni au declarat că refuză să le predea companiei Boeing. Rămâne de văzut unde vor fi trimise cutiile negre pentru a fi citite.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus