Știri
1

Răzvan Cuc: ”minim două avioane lung-curier până la finalul anului” și ”deschiderea rutelor către SUA, Canada și China”

9 iulie 2017
21821 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Răzvan Cuc: ”minim două avioane lung-curier până la finalul anului” și ”deschiderea rutelor către SUA, Canada și China”

Ministrul Transporturilor a avut o intervenție duminică seară în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, intervenție în cadrul căreia a oferit detalii despre infrastructura rutieră și cea feroviară. Pe lângă cele două ramuri importante din portofoliul Ministerului Transporturilor, politicianul a vorbit puțin și despre TAROM.

Răzvan Cuc a declarat că până la finalul acestui an, ”TAROM va achiziționa minim două avioane capabile să efectueze zboruri lung-curier”. Acesta a mai adăugat: ”începând cu anul viitor, compania națională de transporturi aeriene va relua zborurile către Statele Unite ale Americii, Canada și China,” însă oficialul nu a oferit mai multe detalii concrete despre aceste rute aeriene, cert este că, față de declarațiile anterioare, a mai apărut și Canada în această listă.

Întrebat de situația sloturilor de pe marile aeroporturi din SUA și Asia unde TAROM a zburat în trecut, Ministrul Transporturilor a declarat că aceste sloturi au fost pierdute din cauza unui management defectuos al companiei.

Citește și  Zboară din Roma către Sri Lanka cu numai 345 Euro

În urmă cu câteva luni, Liviu Dragnea și alți politicieni au declarat că în flota TAROM vor fi aduse 30 de avioane noi, iar astăzi, Răzvan Cuc a afirmat că flota operatorului aerian va fi mărită ”câte șapte-opt avioane pe an”. Primele două avioane, Boeingurile 737-800NG înmatriculate YR-BGJ și YR-BGK, care au ajuns la București la finalul lunii Mai, fac parte din lotul de 30 de aeronave anunțat de politicienii noștri, la fel și cele două avioane lung-curier care vor ajunge la București până la finalul acestui an.

În acest moment nu există informații mai concrete despre modelul de avioane lung-curier către care TAROM se va îndrepta și nici despre posibile discuții cu producători sau companii de leasing în ceea ce privește aceste achiziții, așadar rămâne de văzut în ce direcție vor evolua aceste declarații.

Citește și  Cariere la înălțime

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *