Cozile de la aeroportul Henri Coandă sunt deseori lungi, însă cât de mult durează de fapt să treceți de punctele de securitate și control de pașapoarte?

Lumea se plânge și este surprinsă, că doar suntem un popor care ne surprinde orice, din ce în ce mai mult de aglomerația de la Otopeni. În cazul de față, recunosc că e firesc deoarece traficul de pasageri a crescut semnificativ în ultimi ani, însă aeroportul a rămas cam la aceleași dimensiuni pe care le are de ceva vreme.

Am decolat de pe aeroportul din capitală de cel puțin 30 de ori în ultimele șase luni și am observat cum cozile cresc din ce în ce mai mult. Această situație apare în sezonul de vară dar și în cel de iarnă. În anumite intervale orare treci prin punctul de securitate și control pașapoarte în 10 minute, alteori faci aproximativ 50 de minute.

Duminica trecută, deja în plin sezon de vară și concedii, la ora 5:10 dimineață am fost în aeroport și coada de la controlul de pașapoarte era cam lungă, ajunsese deja la punctul de securitate de lângă zona de plecări interne. Cam cum arată în fotografia de mai sus făcută astăzi în jurul orei 15:45 de Daniel Gherghe, prieten BoardingPass.

Desigur, lumea se sperie când vede o coadă atât de lungă, se așteaptă să dureze o veșnicie până trece de controlul de pașapoarte și are impresia că pierde avionul. Și de aici începe distracția. Unii pasageri, mai politicoși, îți cer voie să treacă în față din cauză că pierd avionul, însă alți indivizi trec printre cei care așteaptă ”ca prin brânză”!

Însă, ceea ce nu știe lumea, care nu călătorește des sau nu s-a mai lovit de aceste cozi mari de la aeroportul din Otopeni, este faptul că la capătul șirului sunt cel puțin 10 polițiști de frontieră care verifică pașapoartele și treci de acest punct în aproximativ 30 de minute sau mai repede. Coada de la punctul de securitate, lungă și ea de obicei, se ”evaporă” rapid. În momentele triste când se întinde până la intrarea în terminal durează aproximativ 20 de minute să treci de această ”barieră”.

Din experiența mea și a altor prieteni, la orele de vârf, ai nevoie de nu mai mult de 50 de minute să treci de controlul de securitate și de cel de frontieră, așadar, nu merită să vă agitați prea mult și să treceți, într-un mod politicos sau nu, în fața tuturor care așteaptă cu scuza că pierdeți avionul… E o scuză penibilă și inutilă, pentru că toți sunt în aceeași oală, toată lumea e acolo să zboare.

La final, ca o notă încurajatoare, vreau să vă spun că cel mai mare timp de așteptare pe care l-am avut vreodată într-un aeroport a fost la JFK. Am petrecut nu mai puțin de patru ore într-o coadă la controlul de pașapoarte și imigrări, când am aterizat după-amiaza. Cu toate acestea, tot la JFK am trecut punctele de control a pașapoartelor și imigrări în 10 minute când am aterizat seara târziu cu Air France. 🙂

Care este experiența voastră în aeroportul din București sau din țară?

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Qatar Airways anulează livrarea a patru Airbusuri A350 din cauza întârzierilor; două dintre ele erau deja pregătite pentru a fi livrate

Articolul următor

Răzvan Cuc: ”minim două avioane lung-curier până la finalul anului” și ”deschiderea rutelor către SUA, Canada și China”

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share