Qatar Airways anulează livrarea a patru Airbusuri A350 din cauza întârzierilor; două dintre ele erau deja pregătite pentru a fi livrate

Qatar Airways, clientul de lansare al modelului A350 produs de Airbus, a anulat livrarea a patru aeronave Airbus A350-900. Două dintre ele (MSN 63 și MSN 78) sunt deja complet pregătite pentru operatorul aerian din Orient și erau pe cale să fie livrate către Qatar. Al treilea A350-900 a cărei livrare a fost anulată, MSN 90, are deja instalate interiorul și motoarele, însă nu a fost vopsit, iar cel de-al patrulea avion, MSN 100, se află în faza incipientă de asamblare a interiorului.

Decizia de a anula livrarea celor patru avioane a fost luată de CEO-ul Qatar Airways, Akbar Al Baker, după ce Airbus ar fi întârziat livrarea lor. Producătorul va fi acum nevoit să aloce aceste avioane altor clienți, lucru care-i va genera costuri suplimentare din cauza faptului că trei din cele patru avioane au deja instalate interiorul specific operatorului Qatar Airways.

Advertisements

Akbar Al Baker mai declarat:
Cerem companiei Airbus să livreze mai repede. Întârzierea este de la Airbus.

Trebuie să țip la Airbus pentru a-mi lua avioanele mai repede. Lansarea a opt destinații este în spatele programului din cauza întârzierilor în livrările de aeronave. Sper că acest lucru va fi rezolvat în cursul acestui an.

Qatar Airways este cel mai mare operator de A350 din lume, în acest moment, această companie aeriană are în serviciul comercial 18 Airbusuri A350-900 și încă 19 comandate, dacă scădem cele patru avioane a căror livrare a fost anulată. Patru din cele 18 Airbusuri A359 din flota Qatar sunt închiriate de la LATAM Airlines.

Operatorul din Golf este clientul de lansare și pentru modelul A350-1000, în acest moment Qatar Airways are comandate 37 de avioane A350-1000. Livrările primelor aeronave din seria -1000 va începe în toamna acestui an, când Airbus îi va livra operatorului primele trei avioane.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share