ROM Cargo Airlines a primit permisiunea de a opera zboruri charter spre SUA

Boeing 747-400BCF ROM Cargo Airlines (YR-FSA) / Foto: Simon Van Assche

Compania românească ROM Cargo Airlines a primit aprobarea autorităților americane pentru a opera 12 zboruri cargo charter spre SUA.

ROM Cargo Airlines a solicitat la începutul lunii decembrie 2021 autorităților americane permisiunea de a zbura spre Statele Unite ale Americii (SUA).

Advertisements

La mijlocul aceleiași luni, mai exact în 15 noiembrie 2021, Departamentul Transporturilor al SUA (DoT) a aprobat cererea companiei.

Potrivit documentelor vizualizate de BoardingPass, ROM Cargo Airlines poate să opereze până la 12 zboruri cargo charter dinspre orice aeroport din afara SUA spre orice aeroport din SUA.

Informații cu privire la rutele și datele sau perioada în care ROM Cargo Airlines va opera zboruri spre Statele Unite nu au fost menționate în aceste documente, însă șansele ca acestea să fie operate din România sunt reduse.

Din noiembrie 2021 de când a obținut certificatul de operator aerian, compania românească a operat zboruri cargo doar între Asia și Europa.

Unul dintre aceste zboruri a fost efectuat la mijlocul lunii noiembrie 2021 pe ruta Shanghai – București, acesta fiind primul și singurul zbor operat de ROM Cargo Airlines în România până în prezent.

Compania ROM Cargo Airlines are în flotă un Boeing 747-400BCF înmatriculat YR-FSA, primul și singurul avion de tip 747 înmatriculat în țara noastră.

Advertisements
Total
19
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
19
Share