Piața locală a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020, arată datele analizate de anna.aero.
Aeroporturile din București și Cluj Napoca se plasează pe locurile doi respectiv trei într-un top al profitabilității Wizz Air.
Cele două aeroporturi românești, singurele din România în top 12 din rețeaua Wizz, i-au adus companiei low-cost un profit anual de 43.14 milioane de euro respectiv 30.76 milioane de euro.
Pe locul întâi al acestui top se află aeroportul Luton din Marea Britanie. Acesta a generat companiei Wizz Air un profit de 57.88 milioane de euro.
Marja de profit a aeroportului din Cluj Napoca este de 20.2% în timp ce cea a aeroportului din București este de 14.15%.
Potrivit sursei citate, aeroportul din Cluj Napoca se situa cu un an înainte pe locul nouă într-un clasament similar iar creșterea profitabilității indică importanța monopolului pe rutele low-cost.
Per total, piața românească i-a adus companiei Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020 un profit de peste 123 de milioane de euro, în ciuda faptului că aceasta este abia a treia ca dimensiune din rețeaua Wizz Air, după Polonia și Marea Britanie.
În intervalul analizat, Wizz Air a operat 159 de rute unice din România și a avut la vânzare aproape 10 milioane de scaune.
Valoarea medie a biletului de avion vândut în țara noastră de compania Wizz Air în perioada martie 2019 – martie 2020 a fost de 76 de euro.
Londra Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino, Dortmund și Paris Beauvais au fost cele mai servite destinații Wizz Air din România.
La polul opus, Austria a fost piața unde compania low-cost maghiară a pierdut cei mai mulți bani, aproximativ 15 milioane de euro.
Abonează-te la BoardingPass Plus
Deții deja un abonament BoardingPass Plus?
⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.