România a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în 2019

Piața locală a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020, arată datele analizate de anna.aero.

Aeroporturile din București și Cluj Napoca se plasează pe locurile doi respectiv trei într-un top al profitabilității Wizz Air.

Advertisements

Cele două aeroporturi românești, singurele din România în top 12 din rețeaua Wizz, i-au adus companiei low-cost un profit anual de 43.14 milioane de euro respectiv 30.76 milioane de euro.

Pe locul întâi al acestui top se află aeroportul Luton din Marea Britanie. Acesta a generat companiei Wizz Air un profit de 57.88 milioane de euro.

Sursă: RDC Aviation via anna.aero

Marja de profit a aeroportului din Cluj Napoca este de 20.2% în timp ce cea a aeroportului din București este de 14.15%.

Potrivit sursei citate, aeroportul din Cluj Napoca se situa cu un an înainte pe locul nouă într-un clasament similar iar creșterea profitabilității indică importanța monopolului pe rutele low-cost.

Per total, piața românească i-a adus companiei Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020 un profit de peste 123 de milioane de euro, în ciuda faptului că aceasta este abia a treia ca dimensiune din rețeaua Wizz Air, după Polonia și Marea Britanie.

În intervalul analizat, Wizz Air a operat 159 de rute unice din România și a avut la vânzare aproape 10 milioane de scaune.

Sursă: RDC Aviation via anna.aero

Valoarea medie a biletului de avion vândut în țara noastră de compania Wizz Air în perioada martie 2019 – martie 2020 a fost de 76 de euro.

Londra Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino, Dortmund și Paris Beauvais au fost cele mai servite destinații Wizz Air din România.

La polul opus, Austria a fost piața unde compania low-cost maghiară a pierdut cei mai mulți bani, aproximativ 15 milioane de euro.

Advertisements
Total
45
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
45
Share