Urmărește-ne

România a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în 2019

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. România a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în 2019

Știri

România a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în 2019

Piața locală a fost cea mai profitabilă piață a Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020, arată datele analizate de anna.aero.

Aeroporturile din București și Cluj Napoca se plasează pe locurile doi respectiv trei într-un top al profitabilității Wizz Air.

Cele două aeroporturi românești, singurele din România în top 12 din rețeaua Wizz, i-au adus companiei low-cost un profit anual de 43.14 milioane de euro respectiv 30.76 milioane de euro.

Pe locul întâi al acestui top se află aeroportul Luton din Marea Britanie. Acesta a generat companiei Wizz Air un profit de 57.88 milioane de euro.

Sursă: RDC Aviation via anna.aero

Marja de profit a aeroportului din Cluj Napoca este de 20.2% în timp ce cea a aeroportului din București este de 14.15%.

Potrivit sursei citate, aeroportul din Cluj Napoca se situa cu un an înainte pe locul nouă într-un clasament similar iar creșterea profitabilității indică importanța monopolului pe rutele low-cost.

Citește și  HiSky va opera zboruri regulate și charter din Cluj Napoca

Per total, piața românească i-a adus companiei Wizz Air în intervalul martie 2019 – martie 2020 un profit de peste 123 de milioane de euro, în ciuda faptului că aceasta este abia a treia ca dimensiune din rețeaua Wizz Air, după Polonia și Marea Britanie.

În intervalul analizat, Wizz Air a operat 159 de rute unice din România și a avut la vânzare aproape 10 milioane de scaune.

Sursă: RDC Aviation via anna.aero

Valoarea medie a biletului de avion vândut în țara noastră de compania Wizz Air în perioada martie 2019 – martie 2020 a fost de 76 de euro.

Londra Luton, Milano Bergamo, Roma Ciampino, Dortmund și Paris Beauvais au fost cele mai servite destinații Wizz Air din România.

La polul opus, Austria a fost piața unde compania low-cost maghiară a pierdut cei mai mulți bani, aproximativ 15 milioane de euro.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus