Urmărește-ne

România blochează accesul companiilor din Belarus în spațiul aerian românesc

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. România blochează accesul companiilor din Belarus în spațiul aerian românesc

Știri

România blochează accesul companiilor din Belarus în spațiul aerian românesc

România se alătură oficial celorlalte țări din UE care restricționează accesul companiilor aeriene din Belarus în spațiul lor aerian.

Potrivit NOTAM-ului publicat de ROMATSA vineri după-amiază, de la miezul nopții dintre vineri, 4 iunie, și sâmbătă, 5 iunie, companiile aeriene din Belarus nu mai pot intra în spațiul aerian românesc.

NOTAM-ul A2024/21 prin care se restricționează accesul companiilor belaruse în România este valabil până în data de 4 iulie 2021, ora 23:59, însă restricția poate fi prelungită.

Cu toate acestea, în cazul unei urgențe apărute în timpul zborului companiile aeriene din Belarus pot intra în spațiul aerian românesc și ateriza în țara noastră.

Începând de sâmbătă Uniunea Europeană impune noi sancțiuni Belarusului după ce în 23 mai 2021 regimul Lukașenko a forțat un Boeing 737-800NG Ryanair care zbura din Atena spre Vilnius să aterizeze în Minsk.

După aterizare un jurnalist și prietena sa au fost arestați. Detalii, AICI.

Citește și  Rută nouă: București - Chambery (Alpi) cu Animawings din ianuarie 2022

La câteva zile după acest incident doar câteva țări din Europa au restricționat accesul companiilor aeriene din Belarus în spațiul lor aerian, însă acum toate țările din blocul Uniunii vor introduce astfel de restricții începând cu data de 5 mai 2021.

De asemenea, din 24 mai 2021, la o zi după incident, companiile aeriene din întreaga lume care de obicei tranzitau spațiul aerian belarus au început să-l ocolească din motive de siguranță.

Aceste restricții nu afectează traficul aerian din și spre România, însă companiile aeriene din Belarus, în special Belavia, sunt acum forțate să ocolească spațiul aerian european și al Ucrainei când zboară spre Turcia, Egipt și alte țări din Africa.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus