United Airlines comandă 15 avioane supersonice Boom Overture (video)

Compania americană United Airlines a anunțat oficial că va achiziționa 15 avioane capabile să zboare la viteze supersonice.

United, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, achiziționează 15 avioane supersonice Overture produse de compania americană Boom.

Potrivit celor două companii, primele zboruri comerciale care vor fi operate cu avioane Boom Overture vor avea loc în anul 2029.

Modelul Overture pe care Boom intenționează să-l producă și pe care United îl vrea încă este în stadiul de dezvoltare, primul avion Overture ar urma să opereze primul zbor de test abia în 2026, conform companiei.

Avioanele Boom Overture ar urma să aibă o capacitate de transport de 65 – 88 de pasageri și vor zbura la o altitudine maximă de 60000 picioare la o viteză de 1.7 mach.

Autonomia acestor avioane va fi de aproximativ 4888 de mile (4250 mile nautice).

United și Boom afirmă că zborurile care vor fi operate cu Boom Overture vor fi cu 50% mai scurte ca durată față de cele operate în prezent cu avioane sub-sonice, de exemplu ruta New York – Londra ar putea fi parcursă cu Overture în trei ore și jumătate față de șase ore și jumătate cât durează în prezent.

De asemenea, aceste avioane vor reduce și emisiile de carbon deoarece ele vor fi alimentate cu combustibil sustenabil pentru aviație (Sustainable Aviation Fuel sau SAF).

United Airlines nu este însă prima companie aeriană care își dorește în flotă avioane Boom Overture. În decembrie 2017 Japan Airlines a pre-comandat până la 20 de avioane de acest tip însă Boom a mai primit intenții de la alte cinci companii aeriene pentru alte 56 de avioane.

De asemenea, pe lângă cele 15 avioane comandate, United mai are opțiunea de a comanda alte 35 de avioane Overture.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
7
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
7
Share