Rute noi: Atena – New York și Barcelona – Chicago cu Norwegian

Norwegian își extinde operațiunile din SUA prin introducerea a două rute noi. Din iunie operatorul lowcost va opera zboruri între Barcelona și Chicago iar o lună mai târziu va zbura și pe ruta New York JFK – Atena.

Nowergian operează zeci de zboruri intercontinentale către America de Nord și de Sud de pe aeroporturi din Spania, Italia, UK, Franța, Olanda și țările scandinave.

Advertisements

Zborurile de pe ruta Barcelona – Chicago vor fi operate de patru ori pe săptămână în perioada 7 iunie – 26 octombrie 2019. Aceasta este a cincea destinație din SUA servită de Norwegian din Barcelona, după Fort Lauderdale, Los Angeles, Newark, și San Francisco.

Orarul de operare a zborurilor din zilele de luni, miercuri și vineri este următorul:
DY7155: Barcelona (BCN) 14:05 – 16:30 Chicago (ORD);
DY7156: Chicago (ORD) 18:30 – 09:50(+1) Barcelona (BCN).

Această rută va fi operată și în zilele de sâmbătă însă conform orarului de mai jos.
DY7155: Barcelona (BCN) 15:55 – 16:20 Chicago (ORD);
DY7156: Chicago (ORD) 20:30 – 11:50(+1) Barcelona (BCN).

A doua rută pe care Norwegian o lansează reprezintă o premieră pentru operator – pentru prima dată Norwegian va opera zboruri lowcost lung-curier către Atena. Ruta New York – Atena va fi servită din 2 iulie până în 26 octomrbie.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

Zborurile Norwegian de pe ruta New York JFK – Atena – New York JFK vor fi operate după cum urmează:
DY7030: New York (JFK) 12:55 – 05:05(+1) Atena (ATH) / în zilele de miercuri și duminică;
DY7029: Atena (ATH) 09:25 – 12:55 New York (JFK) / în zilele de luni și joi;

DY7030: New York (JFK) 00:30 – 16:40 Atena (ATH) / în zilele de marți și sâmbătă;
DY7029: Atena (ATH) 07:55 – 11:25 New York (JFK) / în zilele de miercuri și duminică;

Dacă pe ruta Barcelona – Chicago Norwegian va fi în concurență directă doar cu American Airlines, la Atena situația e puțin mai diferită. Pe această rută compania va fi în concurență directă cu Emirates, Delta și United care operează spre New York și Newark și indirectă cu American Airlines care zboară sezonal spre capitala Greciei din Chicago și Philadelphia.

Biletele pentru aceste zboruri sunt disponibile deja pe siteul companiei. Ambele rute vor fi operate cu aeronave Boeing 787 Dreamliner.

Advertisements
Total
1
distribuiri
2 comentarii
  1. Sunt curios care este părerea ta despre lowcost pe longhaul. Eu unul încă nu sunt tentat de nicio culoare, unul dintre motive fiind milele și accesul la Lounge. Nu mai vorbesc de faptul că trebuie să îți cumperi tot ce consumi la bord, deși am auzit că Norwegian au făcut un sistem foarte eficient in care in loc sa aștepți să vina cu căruciorul, plătești cu cardul la terminalul din fata ta și îți aduc imediat comanda. Sunt ingenionsi și merita credit pentru asta

    1. Nu sunt fan lowcost nici pe rutele scurte, din păcate politica lor de pricing nu e chiar așa cum le-o prezintă pasagerilor… iar efectele în industrie sunt destul de negative: salarii mai mici pentru angajați, aeroporturile au venit mult mai mic, deci duc o lipsă de cash pentru investiții și lista poate continua.
      Treaba cu modul de achiziție a produselor la bord pe care Norwegian o oferă e de ceva vreme și prin Asia, însă nu sunt sigur dacă ei s-au inspirat de acolo sau asiaticii s-au inspirat de la Norwegian 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share