Rutele regulate spre aeroporturile regionale în sezonul de vară 2024

Aeroportul Brașov (GHV) / Foto: Bog’Art

Majoritatea rutelor regulate de la aeroporturile regionale din România cu un trafic anual de sub un milion de pasageri anual sunt operate de Wizz Air și TAROM.

HiSky și TAROM sunt singurele companii care operează zboruri regulate de la aeroportul din Baia Mare. TAROM operează cu o frecvență de cinci zboruri pe săptămână ruta dintre București și Baia Mare.

Compania aeriană HiSky operează două zboruri săptămânale între aeroportul din Baia Mare și aeroportul Beauvais de lângă Paris (Franța).

La aeroportul Brașov vor fi disponibile în această vară doar trei rute regulate și toate vor fi operate de către Wizz Air, după ce la sfârșitul anului trecut compania Dan Air a părăsit aeroportul brașovean.

Compania low-cost maghiară va zbura de la aeroportul din Brașov către trei destinații: Budapesta (Ungaria), Dortmund (Germania) și Londra LTN (Marea Britanie).

» ☝🏼 Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acces la versiunea fără reclame a site-ului. Abonează-te acum!nou

Aeroportul din Oradea oferă pasagerilor oportunitatea de a zbura doar pe două rute regulate în acest sezon de vară. Una este către capitala țării, București, operată de TAROM cu o frecvență de 12 zboruri săptămânale.

Cealaltă rută va fi operată începând cu data de 1 iunie către Varșovia (Polonia) de către compania aeriană poloneză LOT Polish Airlines, detalii aici.

Aeroportul din Satu Mare va fi deservit de două rute aeriene operate regulat, una către o destinație internă și alta către o destinație internațională.

Ruta internă este operată de TAROM către București, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, iar cea internațională este operată de Wizz Air, către Londra LTN, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Aeroportul din Sibiu oferă în sezonul de vară al anului curent zboruri regulate către șapte destinații. Compania Wizz Air operează zboruri către cinci din cele șapte destinații: Dortmund, Karlsruhe, Memmingen și Nürnberg (Germania) și Londra LTN (Marea Britanie).

La Sibiu mai zboară și companiile aeriene Austrian Airlines și Lufthansa, deservind rutele către către Viena (Austria) și, respectiv, Munchen (Germania).

Ruta cu cele mai multe zboruri săptămânale este cea către Munchen, unde Lufthansa operează cu o frecvență de până la 19 zboruri pe săptămână.

Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș are zboruri regulate către doar două destinații, ambele fiind deservite de Wizz Air – Budapesta (5 zboruri săptămânale) și Londra LTN (3 zboruri săptămânale), după ce compania aeriană low-cost maghiară a anulat zborurile către Memmingen și Dortmund.

Rute regulate de la aeroporturile Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Oradea, Arad și Constanța în sezonul de vară 2024 / Hartă: BoardingPass

Aeroportul „George Enescu” din Bacău are zboruri către 12 rute internaționale, acestea fiind operate de companiile aeriene Aeroitalia, Dan Air și Wizz Air.

Compania aeriană românească Dan Air zboară către cinci țări cu 11 rute, în timp ce Wizz Air și Aeroitalia zboară fiecare către două destinații.

Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța are zboruri regulate către Istanbul, operate de Turkish Airlines, și către Londra LTN, operate de compania low-cost Wizz Air.

Ruta Constanța – Londra LTN este operată cu o frecvență de trei zboruri săptămânale, în timp ce ruta Constanța – Istanbul este operată cu o frecvență de trei zboruri săptămânale până pe 21 aprilie, iar după această dată va fi operată de petru ori pe săptămână.

Wizz Air este singura companie aeriană care operează zboruri regulate din/spre aeroportul Craiova, servind șase rute către Belgia (Bruxelles CRL), Italia (Milano BGY, Bologna, Roma CIA) și Marea Britanie (Birmingham, Londra LTN).

Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava are zboruri regulate către șase destinații, rutele fiind operate de două companii aeriene – TAROM și Wizz Air.

Compania maghiară Wizz Air operează zboruri pe cinci rute din Suceava (Dortmund, Roma FCO, Milano MXP, Memmingen, Londra LTN), iar TAROM leagă Suceava de capitala țării, București, cu până la nouă zboruri săptămânale.

Fiecare aeroport regional menționat mai sus va avea și în acest sezon de vară zboruri neregulate (charter) către una sau mai multe țări din zona mediteraneană (Grecia, Egipt, Turcia).

Aeroporturile din Arad și Tulcea nu au zboruri regulate, însă în sezonul de vară aeroportul din Arad va avea zboruri neregulate (charter) către Antalya (Turcia).

Rute regulate de la aeroporturile Suceava, Bacău, Craiova și Constanța în sezonul de vară 2024 / Hartă: BoardingPass
Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Aerro Direkt (România) operează zboruri pentru Nouvelair (Tunisia)

Articolul următor

Azerbaijan Airlines va zbura la București din iunie 2024

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share