Urmărește-ne

Ryanair amână deschiderea rutelor de la Oradea până în februarie 2021

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. Ryanair amână deschiderea rutelor de la Oradea până în februarie 2021
Foto: Loredana Cioclei

Rute aeriene

Ryanair amână deschiderea rutelor de la Oradea până în februarie 2021

Compania low-cost a decis să amâne cu aproape trei luni debutul zborurilor de pe cele patru rute internaționale anunțate în 29 septembrie.

Inițial Ryanair urma să zboare din Oradea către Bologna, Dusseldorf Weeze, Londra Stansted și Milano Bergamo de la începutul lunii decembrie 2020 însă acum zborurile sunt anulate până la finalul lunii februarie 2021.

Potrivit sistemului de rezervări, compania low-cost va zbura din Oradea spre cele patru destinații începând cu data 22 februarie 2021.

Primăria Oradea confirmă amânarea debutului celor patru rute:
Împreună cu compania Ryaniar anunță că, având în vedere situația actuală generată de pandemia COVID-19 și a restricțiilor impuse (carantină) la sosirea în România, respectiv în alte țări, s-a luat decizia de a se amâna pornirea zborurilor din Oradea pentru ultima săptămână din luna februarie 2021.

Reamintim că, începând cu luna decembrie 2020, compania Ryanair ar fi operat 4 zboruri internaționale, cu două frecvențe pe săptămână pentru fiecare destinație. Destinațiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).

Deoarece astfel de situații au fost prevăzute în contractul de finanțare semnat, perioada de 12 luni asumată în contract nu este afectată, ea intrând în vigoare de la finalul lunii februarie.

Revenirea Ryanair la Oradea nu este întâmplătoare ci a fost stimulată de subvențiile generoase aprobate de Uniunea Europeană pentru operarea unor rute noi de la Oradea.

Potrivit aeroportului orădean, Ryanair va primi în primul an de operațiuni 800 de mii de euro sub formă de subvenții.

În condițiile dificile actuale în transportul aerian, datorate pandemiei de coronavirus şi restricțiilor, acordarea unui sprijin financiar este singura formulă care poate duce la reluarea curselor externe pierdute acum doi ani de Consiliul Județean.

Suma de 1 milion de euro, aprobată de Comisia Europeană și Consiliul Local Oradea, poate fi accesată de maximum 3 companii,anunțau oficialii bihoreni în urmă cu câteva săptămâni.

În octombrie 2018 Ryanair a suspendat cele cinci rute pe care le opera din/spre Oradea, detalii aici.

Pont primit pe grupul BoardingPass de pe Facebook, alătură-te și tu.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus