Urmărește-ne

Ryanair concediază o parte din piloții subsidiarei BUZZ din Polonia

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Ryanair concediază o parte din piloții subsidiarei BUZZ din Polonia

Știri

Ryanair concediază o parte din piloții subsidiarei BUZZ din Polonia

Potrivit unei notificări interne transmisă piloților subcontractați de BUZZ prin agenția Warsaw Aviation, compania low-cost a decis concedierea unui număr necunoscut de piloți care erau alocați bazei BUZZ din capitala Poloniei.

Motivul invocat de compania aeriană face referire la criza cauzată de Covid-19 și instabilitatea industriei aviatice din lunile care urmează.

Asociația European Cockpit (ECA) informează că decizia de a rezilia contractele a mai multor piloți care erau subcontractați de BUZZ în Varșovia a fost făcută unilateral, fără negocierea condițiilor de reziliere și fără a-i anunța în prealabil.

Aceeași sursă, care reprezintă peste 40 de mii de piloți din Europa, atrage atenția asupra acestei forme de angajare și riscurile sale.

Conform ECA, aproape unul din cinci piloți lucrează cu predominanță pentru companiile low-cost pe baza unui contract de prestare servicii.

BUZZ este o subsidiară poloneză deținută în totalitate de compania Ryanair care are operațiuni în Polonia, Cehia, Bulgaria și Ungaria. Înainte de a deveni BUZZ, compania a operat sub numele Ryanair Sun.

Compania low-cost BUZZ deține propriul certificat de operator aerian emis de autoritățile poloneze în 2018 și are o flotă compusă din peste 40 de Boeinguri 737-800NG și mai multe Boeinguri 737 MAX nelivrate.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
2 comentarii

2 Comments

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus