Știri
Îmi place

Ryanair devine cea mai mare companie aeriană din Europa, grupul Lufthansa trece pe locul doi

10 ianuarie 2017
10173 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
Ryanair devine cea mai mare companie aeriană din Europa, grupul Lufthansa trece pe locul doi

Grupul german Lufthansa a raportat marți o creștere cu 1.8 procente a numărului de pasageri transportați în 2016, însă evoluția pozitivă nu a fost suficientă încât să oprească operatorul low-cost irlandez să devină cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați.

Companiile care fac parte din Lufthansa Group au transportat anul trecut 109.7 milioane de pasageri în timp ce cifrele operatorului Ryanair arată că acesta a fost alegerea în 2016 a nu mai puțin de 117 milioane de călători din Europa. Numărul pasagerilor care au ales Rynair a crescut cu 15% față de rezultatele raportate pentru anul 2015.

Alături de creșterea semnificativă raportată de operatorul irlandez, Norwegian Air Shuttle a anunțat că numărul pasagerilor săi a crescut cu 14% la 29 de milioane, Wizzair raportând de asemenea o creștere cu 19%, ajungând astfel la un total de 22.7 milioane de călători transportați în 2016.

Citește și  British Airways a solicitat autorităților britanice permisiunea să poată închiria avioane de la Qatar Airways pe durata grevei din luna Iulie

EasyJet, operator care a suferit mai mult decât rivalii low-cost din cauza grevelor din Franța și a destinațiilor evitate de turiști în urma atacurilor teroriste, a transportat anul trecut 74.5 milioane de pasageri, numărul acestora a suferit o creștere de numai 6.6%.

În spre finele anului trecut, Lufthansa Group a anunțat o serie de acțiuni care ar rezulta în creșterea cotei de piață pierdută în Europa, operatorul german a achiziționat restul pachetului de acțiuni din cadrul companiei Brussels Airlines și a semnat un acord cu Air Berlin prin care preia aproximativ 20 de aeronave pe care urmează să le aloce diviziei low-cost Eurowings. În același timp, Rynair a anunțat o extindere pe piața din Germania, deschizând o bază pe aeroportul Frankfurt, acolo unde se regăsește principalul hub al Lufthansa.

În decursul săptămânii trecute, grupul Air France – KLM a anunțat că a transportat 93.4 milioane de pasageri, creștere cu 4% față de anul 2015. Transavia, parte a grupului AF-KLM, a avut o creștere de 23%, iar grupul IAG, din care face parte British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling, a transportat în 2016 nu mai puțin de 100.6 milioane de pasageri, raportând o creștere cu 14% mai mare față de cifrele anului anterior.

Citește și  Wizzair ar putea opera zboruri internaționale din Satu Mare, operatorul se află în negocieri cu Consiliul Județean

Foto: Robert McCulloch

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *