Ryanair devine cea mai mare companie aeriană din Europa, grupul Lufthansa trece pe locul doi

Foto: Robert McCulloch

Grupul german Lufthansa a raportat marți o creștere cu 1.8 procente a numărului de pasageri transportați în 2016, însă evoluția pozitivă nu a fost suficientă încât să oprească operatorul low-cost irlandez să devină cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați.

Companiile care fac parte din Lufthansa Group au transportat anul trecut 109.7 milioane de pasageri în timp ce cifrele operatorului Ryanair arată că acesta a fost alegerea în 2016 a nu mai puțin de 117 milioane de călători din Europa. Numărul pasagerilor care au ales Rynair a crescut cu 15% față de rezultatele raportate pentru anul 2015.

Alături de creșterea semnificativă raportată de operatorul irlandez, Norwegian Air Shuttle a anunțat că numărul pasagerilor săi a crescut cu 14% la 29 de milioane, Wizzair raportând de asemenea o creștere cu 19%, ajungând astfel la un total de 22.7 milioane de călători transportați în 2016.

EasyJet, operator care a suferit mai mult decât rivalii low-cost din cauza grevelor din Franța și a destinațiilor evitate de turiști în urma atacurilor teroriste, a transportat anul trecut 74.5 milioane de pasageri, numărul acestora a suferit o creștere de numai 6.6%.

În spre finele anului trecut, Lufthansa Group a anunțat o serie de acțiuni care ar rezulta în creșterea cotei de piață pierdută în Europa, operatorul german a achiziționat restul pachetului de acțiuni din cadrul companiei Brussels Airlines și a semnat un acord cu Air Berlin prin care preia aproximativ 20 de aeronave pe care urmează să le aloce diviziei low-cost Eurowings. În același timp, Rynair a anunțat o extindere pe piața din Germania, deschizând o bază pe aeroportul Frankfurt, acolo unde se regăsește principalul hub al Lufthansa.

În decursul săptămânii trecute, grupul Air France – KLM a anunțat că a transportat 93.4 milioane de pasageri, creștere cu 4% față de anul 2015. Transavia, parte a grupului AF-KLM, a avut o creștere de 23%, iar grupul IAG, din care face parte British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling, a transportat în 2016 nu mai puțin de 100.6 milioane de pasageri, raportând o creștere cu 14% mai mare față de cifrele anului anterior.

Foto: Robert McCulloch⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share