Urmărește-ne

Ryanair va opera primele zboruri cu 737 MAX pe piața din Marea Britanie

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Ryanair va opera primele zboruri cu 737 MAX pe piața din Marea Britanie
Foto: Huy Do

Știri

Ryanair va opera primele zboruri cu 737 MAX pe piața din Marea Britanie

Compania low-cost Ryanair intenționează să introducă în serviciul comercial primele sale Boeinguri 737 MAX pe rute din/spre Regatul Unit, a declarat Eddie Wilson, CEO-ul Ryanair.

Oficialul companiei aeriene a afirmat că Ryanair se așteaptă să primească în jur de 30 Boeinguri 737 MAX în perioada următoare.

Le vom lansa, probabil, inițial în Marea Britanie”, a declarat Eddie Wilson pentru postul de radio Newstalk din Irlanda.

EASA, Agenția Europeana pentru Siguranța Aviației, a făcut și ea o analiză complet independentă a siguranței acestui model de avion și declară că MAX-urile pot reveni la zbor.

Cu toate acestea, agenția europeană încă nu a ridicat restricția care le interzice companiilor aeriene să opereze zboruri comerciale cu 737 MAX în spațiul aerian european însă acest lucru se va întâmpla în luna ianuarie.

Citește și  Vietnam Airlines va opera spre București un zbor de repatriere cu A350

Subsidiara Ryanair UK, parte a grupului irlandez Ryanair, a obținut certificatul de operator aerian în 3 ianuarie 2019 însă până acum are doar un avion înmatriculat în Marea Britanie, un Boeing 737-800NG (G-RUKA).

Câteva zeci de avioane 737 MAX au fost deja asamblate pentru Ryanair și așteaptă să fie livrate.

Compania low-cost a comandat până acum 210 Boeinguri 737 MAX, cea mai recentă comandă pentru acest model de avion a fost plasată de companie în decembrie 2020.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus