Ryanair va opera primele zboruri cu 737 MAX pe piața din Marea Britanie

Foto: Huy Do

Compania low-cost Ryanair intenționează să introducă în serviciul comercial primele sale Boeinguri 737 MAX pe rute din/spre Regatul Unit, a declarat Eddie Wilson, CEO-ul Ryanair.

Oficialul companiei aeriene a afirmat că Ryanair se așteaptă să primească în jur de 30 Boeinguri 737 MAX în perioada următoare.

Le vom lansa, probabil, inițial în Marea Britanie”, a declarat Eddie Wilson pentru postul de radio Newstalk din Irlanda.

EASA, Agenția Europeana pentru Siguranța Aviației, a făcut și ea o analiză complet independentă a siguranței acestui model de avion și declară că MAX-urile pot reveni la zbor.

Cu toate acestea, agenția europeană încă nu a ridicat restricția care le interzice companiilor aeriene să opereze zboruri comerciale cu 737 MAX în spațiul aerian european însă acest lucru se va întâmpla în luna ianuarie.

Subsidiara Ryanair UK, parte a grupului irlandez Ryanair, a obținut certificatul de operator aerian în 3 ianuarie 2019 însă până acum are doar un avion înmatriculat în Marea Britanie, un Boeing 737-800NG (G-RUKA).

Câteva zeci de avioane 737 MAX au fost deja asamblate pentru Ryanair și așteaptă să fie livrate.

Compania low-cost a comandat până acum 210 Boeinguri 737 MAX, cea mai recentă comandă pentru acest model de avion a fost plasată de companie în decembrie 2020.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share