Accident: un Boeing 737 Sriwijaya Air s-a prăbușit în Indonezia

Foto: Victor

Actualizare, 10 ianuarie ora 10:05: Autoritățile indoneziene care efectuează încă de sâmbătă operațiuni de căutare și salvare în Marea Java au găsit mai multe bucăți din fuzelajul Boeingului 737-500 (PK-CLC) Sriwijaya Air care s-a prăbușit.

Între timp o echipă de scafandri ar fi găsit epava avionului la o adâncime de 23 de metri. De asemenea, autoritățile anunță că au identificat și locația cutiilor negre ale avionului însă acestea nu au fost încă recuperate.


___________
Un Boeing 737-500 deținut de Sriwijaya Air care opera un zbor regulat în Indonezia s-a prăbușit sâmbătă la câteva minute după decolare.

Avionul a decolat din capitala Indoneziei, Jakarta, către orașul Pontianak din aceeași țară la ora locală 14:36 și urma să aterizeze după aproximativ o oră și 10 minute pe aeroportul de destinație.

La doar cinci minute după decolare însă acest avion a dispărut de pe radar, ultima sa locație înregistrată de aplicațiile care înregistrează date despre zboruri a fost în Marea Java din nordul Jakartei.

La bordul avionului se aflau 62 de persoane iar un purtător de cuvânt al Ministerului de Transporturi din Indonezia a confirmat că au început operațiunile de căutare ale epavei.

Sriwijaya Air este încă în contact autoritățile pentru a obține informații mai detaliate cu privire la zborul SJ182 de la Jakarta la Pontianak”, a declarat compania aeriană într-un comunicat.

Avionul cu care a fost operat zborul este un Boeing 737-500 înmatriculat PK-CLC. Acesta a fost produs la începutul anului 1994 și a zburat în trecut pentru Continental Air Lines și United Airlines (SUA) iar apoi din 2012 s-a alăturat flotei Sriwijaya Air.

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
38
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
38
Share