Accident: un Boeing 737 Sriwijaya Air s-a prăbușit în Indonezia

Actualizare, 10 ianuarie ora 10:05: Autoritățile indoneziene care efectuează încă de sâmbătă operațiuni de căutare și salvare în Marea Java au găsit mai multe bucăți din fuzelajul Boeingului 737-500 (PK-CLC) Sriwijaya Air care s-a prăbușit.

Între timp o echipă de scafandri ar fi găsit epava avionului la o adâncime de 23 de metri. De asemenea, autoritățile anunță că au identificat și locația cutiilor negre ale avionului însă acestea nu au fost încă recuperate.

Advertisements


___________
Un Boeing 737-500 deținut de Sriwijaya Air care opera un zbor regulat în Indonezia s-a prăbușit sâmbătă la câteva minute după decolare.

Avionul a decolat din capitala Indoneziei, Jakarta, către orașul Pontianak din aceeași țară la ora locală 14:36 și urma să aterizeze după aproximativ o oră și 10 minute pe aeroportul de destinație.

La doar cinci minute după decolare însă acest avion a dispărut de pe radar, ultima sa locație înregistrată de aplicațiile care înregistrează date despre zboruri a fost în Marea Java din nordul Jakartei.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

La bordul avionului se aflau 62 de persoane iar un purtător de cuvânt al Ministerului de Transporturi din Indonezia a confirmat că au început operațiunile de căutare ale epavei.

Sriwijaya Air este încă în contact autoritățile pentru a obține informații mai detaliate cu privire la zborul SJ182 de la Jakarta la Pontianak”, a declarat compania aeriană într-un comunicat.

Avionul cu care a fost operat zborul este un Boeing 737-500 înmatriculat PK-CLC. Acesta a fost produs la începutul anului 1994 și a zburat în trecut pentru Continental Air Lines și United Airlines (SUA) iar apoi din 2012 s-a alăturat flotei Sriwijaya Air.Advertisements
Total
38
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
38
Share