Urmărește-ne

Se prelungesc starea de alertă dar nu și restricțiile pentru zboruri

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Se prelungesc starea de alertă dar nu și restricțiile pentru zboruri

Știri

Se prelungesc starea de alertă dar nu și restricțiile pentru zboruri

Într-o conferință de presă susținută marți, președintele Klaus Iohanis a anunțat că starea de alertă va fi prelungită însă vor exista mai puține restricții.

În ceea ce privește călătoriile, președintele a menționat că pasagerii care vor intra în România din țări care au avut în ultimele 14 zile mai mult de cinci cazuri de infectări la un milion de locuritori vor fi nevoiți să intre în izolare la domiciuliu.

Printre țările care au raportat în medie peste cinci cazuri noi la un milion de locuitori se numără și Italia, Grecia, Belgia, Suedia, Franța, Germania, Marea Britanie și altele.

De asemenea, Klaus Iohanis nu a amintit nimic explicit despre restricțiile de zbor care sunt active până în 16 iunie, așadar cel mai probabil ele vor fi ridicate iar companiile aeriene vor putea opera zboruri comerciale regulate către alte țări.

Declarațiile președitenlui pe această temă:
Măsuri de izolare la domiciliu, respectiv de autoizolare, au ocupat un spațiu destul de lung în discuția și în analiza noastră. Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv, cu care putem și noi, în România, să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic – mai exact, unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milion de locuitori în fiecare dintre sau în media ultimelor 14 zile.

Citește și  Terra Avia Moldova va recepționa un Airbus A320 și un Boeing 747-400F

Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Ca să dau doar exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, însă, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul Uniunii Europene și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi.

Vom actualiza acest articol îndată ce apar noi informații concrete.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus