Serbia are din nou zboruri comerciale regulate pe o rută internă (foto)

Airbus A319 Air Serbia (YU-APM) la Nis / Foto: Aeroportul Nis

Air Serbia a operat în 6 ianuarie 2022 primul zbor comercial regulat pe o rută internă din Serbia după o pauză de aproape 16 ani.

În ultimii aproape 16 ani în Serbia nu a mai fost operată regulat nicio altă rută internă, însă din 6 ianuarie 2022 Air Serbia operează regulat zboruri din Belgrad spre Nis.

Astfel, compania sârbă a operat joi primul său zbor comercial din capitala Serbiei spre Nis, al treilea cel mai mare oraș din Serbia, cu un Airbus A319 (YU-APM).

Pe zborul inaugural Air Serbia a transportat doar 18 pasageri, însă la eveniment au fost invitați oficiali sârbi și jurnaliști.

Distanța dintre Belgrad și Nis este de numai 205 kilometri, așadar durata primului zbor dintre cele două orașe a fost de numai 32 de minute, potrivit Flightradar24.

Air Serbia zboară pe această rută de patru ori pe săptămână, operând câte două zboruri pe zi în fiecare joi și sâmbătă.

Distanța dintre Belgrad și Nis este de doar 235 de kilometri pe autostradă și, probabil, asemenea rută nu e viabilă din punct de vedere financiar.

Însă acum Air Serbia operează rute internaționale din Nis și trebuie să mute pe acest aeroport un avion din capitala Serbiei, așadar a decis să vândă bilete pe zborurile dintre cele două orașe.

De asemenea, Guvernul de la Belgrad a declarat această rută ca fiind una de „interes special” și-i acordă companiei aeriene sârbe subvenții pentru a o opera.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
9
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share