Sindicatele anunță declanșarea protestelor la aeroporturile din București

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

Reprezentanții celor patru sindicate din Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) au notificat conducerea companiei că vor declanșa acțiuni de protest.

George-Dumitru Dorobanțu, directorul general al CNAB, a fost notificat în 6 ianuarie 2022 de către cele patru sindicate din companie că acestea vor declanșa acțiunile de protest din cauza nemulțumirilor legate de nerespectarea drepturilor salariaților, potrivit știripesurse.

În contextul lipsei unor poziții oficiale exprimate în scris ca răspuns la adresele noastre anterioare și umilința la care suntem supuși prin acțiuni manageriale cu un puternic caracter discreționar, vă aducem la cunoștință că, în perioada imediat următoare, vor fi convocate forurile de conducere ale tuturor celor 4 sindicate și vor fi declanșate toate formele de proteste prevăzute de lege”, se arată notificarea intrată în posesia aceleiași surse.

Documentul a fost semnat de reprezentanții Sindicatului Aeroportuar Henri Coandă, Sindicatului Aeroporturi București, Sindicatului Liber Independent AIBB AV și Sindicatului Companiei Aeroporturi București.

Traficul aerian va scădea dramatic din a doua săptămână a lunii ianuarie 2022 pentru o perioadă de câteva săptămâni din cauza faptului că operatorii aerieni au suspendat temporar deja zeci de rute din și spre București.

Așadar, sindicaliștii se așteaptă, cel mai probabil, ca CNAB să trimită în șomaj tehnic o parte din angajați și/sau să le reducă programul de muncă.

Ca urmare a unei asemenea măsuri, sindicatele care reprezintă aproape 1.400 de angajați din CNAB afirmă că restricțiile din noul val al pandemiei vor pune din nou presiuni asupra personalului să accepte modificări de program și cumul de atribuții.

Compania Națională Aeroporturi București administrează aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) și Aurel Vlaicu (Băneasa).

Sursă: știripesurse
Sursă: știripesurse


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
2
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
2
Share