Singapore Air dezmembrează acasă două Airbusuri A380 și un Boeing 777

Foto: Jeremy Long / ChannelNewsAsia

Singapore Airlines a decis să dezmembreze pe aeroportul Changi din Singapore pentru prima dată avioane de tip Airbus A380 și Boeing 777.

Procesul de dezmembrare a două Airbusuri A380 și un Boeing 777-300ER a început în noaptea dintre luni și marți cu mutarea celor trei avioane pe cale terestră de pe platforma aeroportului Changi spre Changi Exhibition Center, relatează ChannelNewsAsia.

Operațiunea de mutare a celor trei avioane a durat câteva ore și a inclus printre altele și tractarea avioanelor pe o șosea publică din apropierea aeroportului. În timpul operațiunii aceasta a fost închisă temporar.

Este pentru prima dată când compania Singapore Airlines dezmembrează Airbusuri A380 pe aeroportul din Changi.

În urmă cu câțiva ani, alte cinci avioane de acest tip care au făcut parte din flota companiei singaporeze au fost mutate pe alte aeroporturi din întreaga lume pentru a fi stocate sau dezmembrate.

Foto: Jeremy Long / ChannelNewsAsia

Cele două Airbusuri A380 care vor fi dezmembrate în Singapore sunt înmatriculate 9V-SKH și 9V-SKG și au intrat în flota SIA în mai, respectiv iunie 2009. Acestea fac parte dintr-o serie de șapte avioane de acest tip care au fost retrase din serviciul comercial al Singapore Airlines.

Pensionarea celor șapte A380-uri a fost anunțată de Singapore Air în noiembrie 2020 după ce compania a anunțat pierderi record de peste 2.5 miliarde de dolari din cauza pandemiei.

Un purtător de cuvânt al SIA a declarat pentru CNA că decizia de dezmembrare a A380-urilor la nivel local s-a bazat pe factori precum expertiza furnizorilor locali și internaționali, închiderea frontierelor internaționale din cauza pandemiei și costul procesului de dezmembrare a avioanelor.

În 2017 Singapore Airlines a retras din flotă primele patru Airbusuri A380, iar în 2018 a mai retras unul. Cel puțin unul dintre acestea a fost dezmembrat în Franța.

Alte 12 Airbusuri A380 din flota companiei singaporeze rămân temporar stocate pe mai multe aeroporturi din Asia și Australia și vor fi reintroduse în serviciul comercial îndată ce cererea va fi adecvată.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
10
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share