Star East Airlines – un nou operator aerian din România

ACTUALIZARE, 20 Iulie: Airbusul A320-200 înmatriculat YR-SEA care îi aparține operatorului român Star East Airlines fotografiat zilele trecute la Heraklion, Grecia.

Cu acest avion, Star East Airlines operează zboruri de câteva săptămâni pentru compania aeriană Travel Service din Cehia. Al doilea avion al operatorului român, un Boeing 737 înmatriculat YR-SEB, se află încă pe aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul.

Advertisements


___________________
Star East Airlines este un nou operator aerian care, potrivit CH-Aviation, va avea baza pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) din București.

Conform Skyliner Aviation, aflăm că primul avion al acestui operator aerian român se află în acest moment în Istanbul, pe Aeroportul Internațional Sabiha Gökçen, și este vorba despre un Airbus A320-200 (MSN 357) înmatriculat YR-SEA care este deja vopsit în livery Star East Airlines și urmează să fie adus la București.

În registrul comerțului există înregistrată recent o societate comercială cu numele Star East Airlines SRL cu sediul în București, iar domeniul web StarEast.aero a fost înregistrat la finalul lunii Ianuarie a acestui an de Nicu Berla, acesta fiind acționar majoritar al companiei Fly Level SRL care deține un avion Cessna 172 (YR-ANG).

Nicu Berla mai deține printre altele și 20% din acțiunile operatorului aerian Fly One din Republica Moldova, companie în cadrul căreia el ocupă funcția de Director General.

Airbusul A320 (YR-SEA) Star East Airlines are aproape 25 de ani, primul său zbor a avut loc la data de 18 August 1992, iar în vara anului trecut acest avion, înmatriculat anterior ER-AXO, a fost închiriat de Fly One de la Sky Prim Air (Moldova) pentru a mări capacitatea de operare pe rutele din portofoliu.

Foto: Osipov Dmitry

Ținând cont de faptul că operatorul aerian Fly One din Republica Moldova, condus de Nicu Berla, efectuează zboruri comerciale către 9 destinații din Europa și Rusia, va fi interesant de văzut dacă Star East Airlines va opera zboruri charter precum Cobrex Trans, Fly365, Air Bucharest și CarpatAir sau va deveni competitor pentru TAROM, Blue Air și alte companii aeriene care operează zboruri din și către România.

Sursă: Fly-Ra // Foto: Osipov Dmitry

Advertisements
Total
41
distribuiri
2 comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
41
Share