AACR a suspendat certificatul de operator aerian al Star East Airlines

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a suspendat certificatul de operator aerian al companiei românești Star East Airlines în data de 29 ianuarie 2019 în baza Deciziei DG al AACR nr. D76.

Decizia la care face referire AACR nu este disponibilă online însă am transmis o solicitare autorității pentru a afla care au fost motivele care au dus la suspendarea certificatului.

Despre compania aeriană Star East Airlines am mai vorbit în luna aprilie a anului 2017, odată cu apariția sa pe piață. Star East Airlines și-a obținut certificările de operator aerian de la ICAO (cod SEK) și IATA (cod 4R) și deține două aeronave cu care au operat zboruri pentru diferite companii aeriene din Europa și Orientul Mijlociu.

Primul avion intrat în flota companiei a fost Airbusul A320 înmatriculat YR-SEA. În perioada 13 iulie 2017 – 30 septembrie 2017 această aeronavă a operat zboruri comerciale pentru compania cehă Travel Service. Din 2 noiembrie 2017 până în 10 ianuarie 2018 același avion a zburat în zona Orientului Mijlociu.

Începând cu data de 29 martie 2018 Airbusul A320 al acestei companii aeriene a zburat pentru subsidiara din Germania a companiei Small Planet Airlines. Aeronava a purtat livery-ul Small Planet Airlines până în 31 octombrie 2018, dată la care contractul cu nemții a fost încheiat.

Foto: chrism (Flickr)

În 25 aprilie 2018 Star East Airlines a început să opereze și cu al doilea avion, un Boeing 737-400 înmatriculat YR-SEB.

Primul operator pentru care acest avion a zburat a fost Ellinair din Grecia iar contractul a fost finalizat câteva luni mai târziu, în 11 iunie 2018.

Din 17 iunie 2018 Boeingul 737 Star East a început să zboare pentru Corendon, subsidiara din Olanda a turcilor cu același nume. Contractul dintre cele două companii a fost încheiat în 13 septembrie 2018.

Ambele aeronave se află în prezent pe aeroportul Sabiha Gokcen din Instabul, aeroport care a servit ca bază de mentenanță pentru Star East Airlines încă de la început. Boeingul 737 se află în Turcia din 15 septembrie 2018 iar Airbusul A320 din 31 octombrie 2018.

Foto: Simon Baker


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
4
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TAROM modifică programul zborurilor București – Satu Mare și București – Baia Mare

Articolul următor

Emirates „ajută” Airbus să închidă liniile de asamblare a modelului A380; comandă A330neo și A350

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
4
Share