Urmărește-ne

Știați că trei companii aeriene din Moldova dețin șapte Boeinguri 747?

  1. BoardingPass.ro
  2. Curiozități
  3. Știați că trei companii aeriene din Moldova dețin șapte Boeinguri 747?
Foto: Nik Deblauwe

Curiozități

Știați că trei companii aeriene din Moldova dețin șapte Boeinguri 747?

Spre deosebire de România unde nu mai avem avioane mari înmatriculate, trei companii aeriene din Republica Moldova au înmatriculate în această țară nu mai puțin de șapte Boeinguri 747 și un Airbus A300.

Conform registrului aerian al Republicii Moldova, la data de 20 decembrie 2019 companiile aeriene Fly Pro, Aerotranscargo și Terra Avia dețineau împreună șase avioane de tip Boeing 747-400 și un Boeing 747-200.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Din cele șapte Boeinguri 747 înmatriculate în Moldova, două avioane sunt în configurație pentru transport pasageri iar restul cinci sunt dedicate transportului cargo.

Compania aeriană Aerotranscargo are în flotă patru Boeinguri 747=400 în versiune cargo, înmatriculate ER-JAI, ER-BBJ, ER-BAJ și ER-BAM, iar compania Fly Pro deține singurul Boeing 747-200 înmatriculat în Moldova, ER-BAT. Fly Pro a mai avut în flotă un Boeing 747-200 (ER-BAU) însă a fost retras din serviciul comercial.

Boeing 747-400 ER-BAM / Foto: Nik Deblauwe

Celelalte două avioane înmatriculate în Moldova ca ER-BAC și ER-BAE pot transporta pasageri și sunt deținute de compania aeriană Terra Avia. Aceasta operează zboruri aceste avioane pentru compania low-cost flynas din Arabia Saudită.

Pe lângă cele șapte Boeinguri 747, compania moldovenească Air Stork mai deține un avion mare, un Airbus A300F înmatriculat ER-ABE.

Așa cum era de așteptat, toate aceste companii aeriene operează zboruri în afara Republicii Moldova iar o parte din aceste avioane nici măcar nu au aterizat vreodată pe aeroporturi din această țară.

Boeing 747-400 ER-BAE / Foto: Malaysia Plane Spotter

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
2 comentarii

2 Comments

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus