Știri
Îmi place

Studiu: Companiile low-cost se pare că nu sunt chiar atât de avantajoase

22 august 2016
8126 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Studiu: Companiile low-cost se pare că nu sunt chiar atât de avantajoase

Părerea tradițională precum că transportatorii low-cost ar putea reprezenta o valoare mai bună vine ca o nouă provocare, conform datelor adunate de către site-ul pentru rezervări de bilete, Rome2rio. Într-un raport publicat de către companie, transportatorii low-cost sunt clasați în zona de mijloc a preferințelor.

Per total, compania Scoot Singapore a fost cotată ca fiind cea mai ieftină companie aeriană din lume, cu un tarif de aproximativ 7 cenți pe kilometru. Topul cinci se compune din companiile Jetstar Airways, Aeroflot din Rusia, Tiger Airways și AirAsia. Recent Scoot a anunțat că va opera zboruri din Singapore către Atena, vezi articolul complet aici.

Surpriza este oferită de către compania Emirates, care a fost clasată a șasea cea mai ieftină companie aeriană din lume, cu un tarif de 9 cenți pe kilometru. Alți transportatori de lux s-au clasat în top 15, inclusiv Singapore Airlines și Cathay Pacific, ambele pe locul 7, fiecare practicând un tarif mediu de 10 de cenți pe kilometru.

Citește și  Emirates a retras ultimele Airbus-uri A330 și A340; flota sa este compusă acum doar din A380 și Boeing 777

Transportatorul Ryanair, cunoscut pentru prețurile scăzute, se află pe locul unsprezece în topul întocmit de către Rome2rio, în spatele Emirates și Singapore Airlines. Cu toate acestea, transportatorul Ryanair a fost clasat mai ieftin decât concurentul direct EasyJet. În medie, Ryanair are un tarif de 11 cenți pe kilometru, comparativ cu EasyJet – 15 cenți pe kilometru.

Studiul s-a bazat pe sondaje efectuate în primele două luni ale anului 2016. De atunci, site-ul de rezervări a analizat peste un milion de tarife, limitând fiecare companie aeriană la 10.000 de eșantioane, în timp ce se înregistrau tarifele cele mai competitive.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

BoardingPass

355 postări
0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *