SUA dislocă drone MQ-9 Reaper la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii

Un detașament alcătuit din drone MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Militarii americani vor executa timp de câteva luni misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operațiilor NATO, iar Forțele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”.

Advertisements

Forțele Aeriene Române vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfășurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

Prezenta aliaților americani pe teritoriul țării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare și evaluare a capacității de luptă, activitățile desfășurate în comun fiind un element cheie în creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părți.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii și România contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

MQ-9 Reaper este o aeronavă fără pilot capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Aceasta nu este prima dată când SUA dislocă drone MQ-9 Reaper în România. În urmă cu un an SUA au relocat drone MQ-9 Reaper din Polonia tot la baza aeriană din Câmpia Turzii.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share