Surse: București este pe lista scurtă de destinații noi a American Airlines

Foto: chrism (Flickr)
Foto: chrism (Flickr)

Potrivit unor informații primite astăzi, American Airlines, membră a alianței oneworld, ar urma să anunțe în perioada următoare zboruri din SUA spre București, cu debut în vara anului 2020.

American Airlines își va extinde și anul viitor prezența în Europa prin lansarea a cel puțin două rute noi de la hubul său din Philadelphia. Printre destinațiile care se află pe lista scurtă a celei mai mari companii americane este și București.

Advertisements

Americanii ar fi avut discuții cu reprezentanții unei companii de handling care oferă servicii la Otopeni însă informații sigure despre lansarea rutei Philadelphia – București nu am reușit să aflu.

În zilele următoare American Airlines va anunța expansiunea operațiunilor iar atunci vom afla cu siguranță dacă va lansa în vara anului viitor zboruri spre București sau nu.

Anul trecut compania și-a extins rețeaua de destinații din Europa cu zboruri din Philadelphia spre Dubrovnik (Croația), Bologna (Italia), Edinburgh (UK) și Berlin (Germania).

Pe lângă cele enumerate, AA a mai lansat și rutele Chicago – Atena, Phoenix – Londra, Dallas – Munchen și Dallas – Dublin. De asemenea, American Airlines mai zboară în regiunea noastră de câțiva ani din Philadelphia la Budapesta și Atena.

Cel mai probabil capitala noastră a intrat în radarul operatorului american datorită faptului că este cea mai mare capitală din regiune care nu este încă legată direct de SUA. Vă reamintesc că Budapesta, Praga, Kiev, Varșovia, Belgrad și Atena au toate zboruri directe spre diferite orașe din America.

Cu toate acestea, spre deosebire de restul destinațiilor din regiune servite de American Airlines, Bucureștiul este net inferior față de Atena, Budapesta sau Dubrovnik în ceea ce privește numărul anual de turiști. Așadar, chiar dacă România este pe lista scurtă, există șanse ca operatorul să nu anunțe acum zboruri spre București.

Advertisements
Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share