Știri
Îmi place

Swiss a recepționat primul său CS300 produs de Bombardier (FOTO)

27 mai 2017
6992 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Swiss a recepționat primul său CS300 produs de Bombardier (FOTO)

Operatorul elvețian, parte a Grupului Lufthansa, a recepționat vineri, 26 Mai, primul său Bombardier CS300, înmatriculat HB-JCA. Acest avion care poate transporta până la 128 de pasageri într-o cabină configurată în două clase de călătorie.

Swiss a fost clientul de lansare pentru modelul CS100, un avion cu o capacitate de transport mai mică decât a modelului CS300, numai 108 locuri în două clase de călătorie, iar flota sa numără în acest moment, printre altele, 8 avioane de acest tip, încă două urmând să fie livrate.

În flota operatorului vor fi aduse 20 de avioane CS300, iar primul din această comandă va fi alocat bazei Swiss din Geneva, al doilea cel mai mare oraș elvețian, unde compania aeriană a mai rămas cu numai 20% din cota de piață după ce operatorul lowcost EasyJet s-a extins enorm.

Citește și  Lufthansa devine prima și singura companie aeriană din Europa certificată cu 5 stele Skytrax

Din 1 Iunie, primul Bombardier CS300 vopsit în livery Swiss va intra în serviciul comercial pe ruta Geneva – Londra.

Ca și client de lansare al seriei CS produsă de Bombardier, Swiss a comandat 10 avioane CS100 și alte 20 x CS200. Odată cu primul CS300 recepționat, Swiss devine primul și singurul operator aerian din lume care operează toate modele din familia CS produsă de Bombardier.

Livrarea primului CS300 al operatorului Swiss reprezintă pentru producătorul canadian Bombardier al doisprezecelea avion din familia CS livrat până acum. Până la această dată, canadiemii au livrat anul acesta numai 5 aeronave, însă planurile sale includ livrarea a nu mai puțin de 30 de avioane până la finalul anului 2017, iar acest lucru va fi posibil datorită disponibilității crescute de motoare Pratt&Whitney.

Citește și  AirlineRatings a publicat topul celor mai sigure companii aeriene din lume în 2016

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *