TAROM a fost victima unui atac cibernetic

Airbus A318 TAROM / Foto: Silviu Alexandru Ilie

Compania aeriană TAROM a fost victima unui atac cibernetic de tip ransomeware; incidentul a avut loc în cursul zilei de luni.

Mai multe fișiere ale companiei aeriene de stat ar fi fost criptate în 20 februarie 2023 de către un virus de tip ransomeware, anunță TAROM.

Atacul cibernetic care a vizat compania aeriană a avut loc în cursul zilei de luni, 20 februarie 2023, însă nu a afectat operațiunile aeriene ale acesteia sau sistemul său de rezervări.

TAROM informează că în cursul zilei de astăzi (n.r. 20 februarie 2023) a avut loc un incident de securitate izolat, în urma căruia au fost afectate mai multe fișiere de către un virus de tip ransomware”, confirmă compania aeriană.

Menționam că toate cursele au fost operate conform planului de zbor, iar din cauza acestui incident nu au fost afectate operațiunile de zbor sau sistemul de rezervări al companiei,” mai adaugă aceasta.

Compania aeriană de stat a notificat autoritățile și „depune toate eforturile necesare pentru identificarea cauzelor producerii acestui eveniment”.

Atacurile cu viruși de tip ransomeware au, de obicei, rolul de a cripta toate fișierele de pe calculatoarele infectate, iar atacatorii solicită victimelor plăți pentru a primi cheile cu ajutorul cărora își pot decripta și recupera fișierele criptate de virus.

Acest tip de atac vizează atât societățile comerciale, cât și persoanele fizice, guverne sau alte instituții publice sau organizații locale și internaționale.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Exclusiv Transair (Senegal) preia un Boeing 737 deținut anterior de TAROM

Articolul următor

Fly Lili va opera zboruri de pe aeroportul „Aurel Vlaicu” din București

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share