TAROM a operat un zbor charter în Vietnam pentru a transporta vaccin anti-Covid 19

Foto: Raymond Lavington

Compania TAROM a operat în perioada 24-25 august un zbor charter din București spre Ho Chi Minh City, Vietnam, pentru a transporta vaccin către această țară.

Recent autoritățile române au anunțat că România va dona țărilor Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam 1.3 milioane de doze de vaccin anti-Covid 19 dezvoltat de AstraZeneca.

Din cele 1.3 milioane de doze de vaccin donate de România celor patru țări, 199.200 au fost donate Vietnamului.

De transportul acestor doze din București spre Vietnam se pare că s-a ocupat compania TAROM.

În 24 august un Boeing 737-800NG (YR-BGM) din flota TAROM a decolat din București spre Ho Chi Minh City. Stopul de realimentare a fost efectuat în Dubai (DXB).

După o oră petrecută la sol, avionul companiei TAROM a decolat din Vietnam spre România. Acesta a efectuat un stop pentru realimentare în Dubai și a aterizat în București miercuri dimineață la ora 5.

Zborurile București – Dubai și Dubai – București au avut o durată de patru ore și 40 de minute. Segmentul Dubai – Ho Chi Minh City a avut o durată de opt ore și 8 minute, iar returul, Ho Chi Minh City – Dubai, a avut o durată de șase ore și 44 de minute.

Costurile de transport au fost suportate de statul român: „DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, în situația în care asistența se va acorda prin acest mecanism”, potrivit Ministerului Sănătății.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
10
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share