TAROM a reînnoit contractul cu alianța SkyTeam

Foto: Richard Mircea George

În urma unor declarații făcute în această toamnă de Wolff Werner-Wilhelm, director general al companiei TAROM, în care vorbea despre faptul că operatorul național nu ar avea beneficii din acest parteneriat au apărut speculații depre o posibilă ieșire a companiei pe care o conduce din alianța SkyTeam.

Cu toate acestea, conform publicației ATW aflăm că operatorul național, singurul operator membru SkyTeam din Europa de Est, a semnat reînnoirea contractului cu SkyTeam la mijlocul lunii noiembrie a acestui an însă nu este precizată perioada pentru care a fost prelungit.

Advertisements

Prețuim toate parteneriatele noastre. A fi membru al unei alianțe este un factor important pentru compania noastră“, a declarat Wolff Werner-Wilhelm pentru ATW.

Alianța SkyTeam a fost fondată în iunie 2000 de Aeroméxico, Air France, Delta Air Lines și Korean Air, iar TAROM i s-a alăturat în anul 2010 fiind ”sponsorizat” de Alitalia. Odată cu aderarea sa la SkyTeam, compania a mai adoptat și programul de fidelitate FlyingBlue. În luna noiembrie a acestui an chinezii de la China Southern, cea mai mare companie aeriană din China, a decis să părăsească alianța SkyTeam. China Southern s-a alăturat acesteia în august 2004.

În prezent din SkyTeam fac parte Aeroflot, Aerolíneas Argentinas, Aeroméxico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern Airlines, CSA Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indonezia, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Lebanon Middle East Airlines (MEA), Saudia, TAROM, Vietnam Airlines și XiamenAir.

Advertisements
Total
9
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
9
Share