TAROM caută să închirieze din nou avioane pentru a înlocui flota veche

YR-BGE B737-300 B733 TAROM / Foto: Manfred Saitz
Foto: Manfred Saitz

Potrivit unui anunț apărut în această după-amiază pe siteul companiei, TAROM solicită oferte pentru închirierea unor avioane dedicate zborurilor scurte și medii.

Compania caută avioane care pot transporta între 160 și 190 de pasageri, de preferat cu separator mobil între clasele business și economy, cu o autonomie de maxim 4500 mile și MTOW (Maximum Take-Off Weight) de 79 de tone.

Advertisements

TAROM preferă ca acestea să fie noi sau „nu mai vechi de 6 ani, cu condiție „free of C Check/structural check” în următoarele 24 luni”. Acestea ar trebui să mai fie echipate și cu „bucătării, spații de depozitare, garderobe, minimum trei toalete, cale ventilate”.

Operatorul aerian dorește să le închirieze pe o perioadă de 10 ani, cu opțiune de ieșire sau renegociere anticipată a contractului și posibilitatea de a achiziționa aeronavele la finalul contractului.

În anunț se mai precizează și ideea de preluare a flotei actuale de aeronave narrow-body printr-o operațiune de buy-back, operațiune similară celei prin care TAROM își va înlocui flota actuală de ATR-uri cu altele noi începând cu luna octombrie.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

Ofertele trebuie depuse „în regim de urgență” până în 15 septembrie 2019.

Dacă ne uităm la anunț vedem că avioanele care s-ar încadra în cerințe ar fi Boeingurile de tip 737-800 și -900 sau Airbusuri A320 și A320neo însă ținând cont de faptul că Boeingurile sunt predominante în flotă cel mai probabil TAROM va continua pe avioane de la același producător. Cu toate acestea, dacă vor alege Boeinguri 737-800NG sau -900NG acestea cu siguranță nu vor fi noi deoarece producția lor a fost oprită în urmă cu câteva săptămâni.

Vă reamintesc că în trecut TAROM a mai solicitat astfel de oferte însă acum probabil intenționează să înlocuiască cele patru Boeinguri 737-300 care au o vârstă medie de 25.5 ani.

Nu este exclus să înlocuiască și cele patru Boeinguri 737-700 care au vârsta medie de 17 ani sau Airbusurile A318, patru la număr și ele.

Advertisements
Total
16
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
16
Share