Oficial: TAROM închiriază două Boeinguri 737-800NG noi de la Air Lease Corporation (FOTO)

UPDATE, 11 Mai 2017:
Cele două Boeinguri 737-800NG noi care vor fi aduse la București până la finalul lunii Mai vor fi înmatriculate YR-BGK și YR-BGJ, informație confirmată din interior.

UPDATE, 7 Mai 2017:
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a publicat pe facebook mai multe fotografii cu interiorul unuia din cele două avioane Boeing 737-800NG care va ajunge la TAROM.

Advertisements

Alături de fotografiile cu interiorul avionului postate de Răzvan Cuc, Huy Do (un spotter din Seattle, SUA), a publicat o fotografie cu al doilea Boeing 737-800NG care se va alătura flotei TAROM. Acesta urmează să efectueze mai multe zboruri de test și va fi vopsit în livery TAROM direct de producătorul Boeing și pe urmă va fi adus în București.

Al doilea Boeing 737-800NG ieșit în 5 Mai de pe linia de producție // Foto: Huy Do

UPDATE, 5 Mai 2017
Așa cum am precizat săptămâna trecută, cele două Boeinguri 737-800NG noi produse pentru Pegasus Airlines vor ajunge la TAROM.
Din informatiile pe care le avem, primul avion care se află la fabrica Boeing din Renton, SUA, înmatriculat acum TC-CRC și vopsit în livery Pegasus, va fi recepționat săptămâna viitoare și va fi adus în UK unde va fi vopsit in livery-ul companiei, fiind programat pe 15 Mai.
Al doilea avion, înmatriculat TC-CRD, va ieși în curând de pe linia finală de asamblare și va fi vopsit în livery TAROM direct la fabrica Boeing din SUA.

Compania TAROM reprezentată de Domnul Eugen Davidoiu Director General CEO a semnat astăzi 05 mai contractul pentru achiziţionarea în leasing a 2 aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG.
Aeronavele B 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri, achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani urmează a fi livrate în cursul lunii mai 2017.

Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi,în momentul lansării cererii de oferă.
În urma ieșirii din flotă, a celor două Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menționăm că, cele două Airbus scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.

Boeing 737-800NG produs pentru Pegasus, va fi vopsit în livery TAROM // Foto de la fabrica Boeing by Huy Do
__________________

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Operatorul național TAROM urmează să semneze cu Air Lease Corporation până la finalul acestei săptămâni contractul și condițiile de livrare a două Boeinguri 737-800NG noi.

Din informațiile pe care le-am obținut, avioanele sunt produse la fabrica Boeing din Renton, SUA, și fac parte din lotul de șapte Boeinguri 737-800NG pe care operatorul low-cost Pegasus Airlines din Turcia le-a vândut companiei de leasing Air Lease Corporation în luna Martie a acestui an, după ce a luat decizia de a păstra în flotă doar avioane produse de Airbus.

Primul Boeing, care urma să fie înmatriculat TC-CRC – MSN 63701, a efectuat ieri primul său zbor, iar în următoarele zile urmează să fie vopsit în livery TAROM. Cel de-al doilea avion, TC-CRD – MSN 63702, se află încă pe linia finală de asamblare și urmează să efectueze primele zboruri la începutul lunii Mai.

Ambele aeronave sunt echipate cu două motoare CFM56-7 și vor ajunge la București până la finalul lunii următoare.

Advertisements
Total
0
distribuiri
2 comentarii
  1. Ma asteptam la macar 2 avioane mai maricele , gen A 330 sau B 777.Avantajul e reprezentat de economia cu scolarizarea peronnalului , pe care Tarom il are deja. In rest la Mai multe

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share