TAROM mai primește un ajutor de stat de 1,9 milioane de euro

Avioane TAROM în fața hangarului / Foto: BoardingPass

Comisia Europeană a aprobat în 2 mai 2022 un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a despăgubi compania TAROM pentru pagubele suferite în perioada pandemiei de coronavirus.

Sprijinul de 1,9 milioane de euro acordat României pentru a despăgubi compania aeriană de stat respectă normele europene privind ajutoarele de stat, susține Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Măsura este destinată să despăgubească operatorul aerian pentru pagubele suferit pe 14 rute în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricțiilor de călătorie impuse de România şi alte țări pentru a opri răspândirea virusului”, se arată în comunicatul de presă al executivului comunitar, transmite Agerpres.

Aceste despăgubiri vin după o altă măsură identică aprobată de Comisia Europeană în 2 octombrie 2020, care era destinată să despăgubească TAROM cu 19,3 milioane de euro pentru pagubele înregistrate în perioada 16 martie – 30 iunie 2020.

Din cauza restricțiilor în vigoare la acea vreme, compania TAROM a înregistrat o scădere semnificativă a traficului şi a profitabilității în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020.

Sprijinul de stat în valoare de 1,9 milioane de euro va lua forma unei injecții de capital.

Comisia Europeană a analizat măsura în temeiul articolului 107 alineatul (2) litera (b) din TFUE, articol care îi permite Comisiei să aprobe măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a despăgubi anumite întreprinderi sau anumite sectoare (sub formă de scheme) pentru daunele cauzate în mod direct de evenimente extraordinare.

Instituția UE consideră că măsura adoptată de România va acoperi pagubele care au legătură directă cu pandemia de coronavirus

De asemenea, Comisia a constatat că măsura este proporțională, deoarece compensația nu depășește ceea ce este necesar pentru acoperirea daunelor. Din aceste motive, CE a ajuns la concluzia că măsura românească este în linie cu prevederile UE privind ajutoarele de stat.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share