Atacuri cibernetice asupra website-urilor Companiei Aeroporturi București

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

Site-urile companiei care administrează cele două aeroporturi din București au intrat în vizorul hackerilor.

În cursul ultimelor zile, serverele care gestionează website-urile Companiei Naționale Aeroporturi București au fost supuse la atacuri cibernetice repetate.

Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcționarea website-ului bucharestairports.ro.

Pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului dar, începând cu dimineața aceleiași zile, funcționarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiștii CNAB și cei ai firmei care asigură găzduirea și mentenanța lui.

Nu s-au înregistrat pierderi de informații și nu a fost afectat serverul de e-mail, informează compania care administrează cele două aeroporturi ale capitalei.

În ultimele zile câteva zeci de site-uri ale unor instituții publice și companii private din România au devenit țintă și fost atacate de către o grupare de hackeri din Rusia.

De asemenea, și site-urile companiei aeriene de stat și a altor aeroporturi din România au fost inaccesibile în ultimile zile din cauze identice.

Majoritatea site-urilor atacate au fost inaccesibile în timpul acestor atacuri cibernetice.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
33
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
33
Share