Exclusiv Detalii despre primele Airbusuri A340 care vor intra în flota Legend Airlines

Airbus A340-300 Air Belgium (OO-ABB) / Foto: Denis Noonan

Legend Airlines va fi prima companie aeriană din țara noastră care va opera avioane de tip A340 produse de Airbus.

Compania românească va recepționa primele sale avioane propulsate de motoare cu jet în prima jumătate a anului 2022.

Așa cum am scris în exclusivitate în urmă cu câteva săptămâni, AICI, Legend Airlines va opera avioane de tip Airbus A340.

Primele avioane de acest tip pe care compania aeriană românească le va recepționa au doar 14,5 ani vechime și, potrivit datelor publice, sunt deținute de Airbus Financial Services (AFS).

Primul Airbus A340-300 care va intra în flota Legend Airlines a operat primul zbor în iunie 2007 și are număr de serie 844.

Anterior, din iunie 2007 până în mai 2017, a fost operat de compania Finnair, iar în februarie 2018 acesta a intrat în flota Air Belgium.

Compania belgiană l-a retras din serviciul comercial în 26 martie 2022; acesta fiind ultimul din cele patru A340 pensionate de Air Belgium.

Capacitatea sa de transport este de 276 de pasageri în trei clase de călătorie.

În configurația actuală avionul are 32 de scaune în clasa business, 21 în clasa premium economică și 212 în cea economică.

Al doilea A340 are număr de serie 921, a operat primul zbor de test în aprilie 2008 și a zburat pentru Finnair din mai 2008 până în octombrie 2016.

În august 2018 avionul a fost recepționat de Air Belgium, iar octombrie 2020 a fost retras din serviciul comercial.

Acest avion are o capacitate de transport de 303 pasageri în trei clase de călătorie: 18 de scaune în clasa business, 21 în clasa premium economică și 264 în clasa economică.

Scaunele din al doilea A340 pe care Legend Airlines îl preia de la Air Belgium sunt identice cu cele ale primului avion.

Propulsia celor două Airbusuri A340-300 este asigurată de patru motoare CFM CFM56-5C4.

Legend Airlines va opera zboruri charter lung-curier cu avioane de tip Airbus A340, iar în viitor va mai recepționa încă un avion de acest tip.

Pe termen scurt, compania românească își dorește să aibă în flotă cinci Airbusuri A340.

Dacă nu apar modificări, cele două Airbusuri A340-300 care vor fi operate de Legend Airlines vor ajunge în București în săptămânile ce urmează.

Odată recepționate, acestea vor fi înmatriculate YR-LRB, respectiv YR-LRC.

În prezent în România este înmatriculat un singur avion dedicat zborurilor lung-curier, acesta fiind un Boeing 747-400 cargo operat de Romcargo Airlines.

Dan Air (cunoscută anterior ca Just Us Air) și Cobrex Trans ar urma să opereze și ele avioane dedicate zborurilor lung-curier de tip Airbus A330.

De asemenea, în perioada imediat următoare Romcargo Airlines va mai înmatricula în țara noastră încă un Boeing 747-400 în versiune cargo.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
43
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Amenințare cu bombă pe aeroportul Henri Coandă din București (actualizat)

Articolul următor

Atacuri cibernetice asupra website-urilor Companiei Aeroporturi București

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
43
Share