Amenințare cu bombă pe aeroportul Henri Coandă din București (actualizat)

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie 2022, s-a înregistrat o amenințare cu bombă la un avion aparținând companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Alerta viza zborul Lufthansa LH1655 cu destinația München care era programat să decoleze la ora 06:00. La bordul avionului se aflau 130 de pasageri.

În urma alertei, la aeroport s-a constituit o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.

Ulterior, avionul a fost parcat la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs.

Pasagerii au fost debarcați și s-a procedat la verificările care se impun în aceste situații, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului.

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări.

Actualizare, ora 09:28: Verificările efectuate de către instituțiile abilitate ale statului s-au încheiat și s-a constatat că amenințarea cu bombă a fost falsă.

Pasagerii urmează să fie îmbarcați în Airbusul A319 (D-AIBA) Lufthansa, cu destinația München, care va decola în cel mai scurt timp.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share