TAROM poate demara procesul de vânzare a patru avioane de tip Boeing

Boeing 737-300 TAROM (YR-BGA) / Foto: Nathan Walkowiak

Acționarii TAROM au votat favorabil în 1 aprilie 2022 pentru demararea procesului de vânzare a patru avioane din flota companiei.

Reprezentanții a trei dintre cei patru acționari ai TAROM care dețin 99,92% din acțiunile companiei au acordat vineri un vot pozitiv pentru vânzarea a patru avioane deținute de TAROM.

SIF Muntenia, entitate care deține 0,08% din acțiunile TAROM, s-a abținut de la vot.

În urma deciziei votată vineri, compania aeriană de stat poate demara oficial procesul de vânzare a celor patru Boeinguri 737-300 retrase din serviciul comercial.

TAROM poate vinde aceste avioane la valoarea cea mai mare dintre cea contabilă neamortizata și valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare.

Însă, condiția este ca valoarea de vânzare a avioanelor să nu fie mai mică decât cea contabilă neamortizată.

Pe lângă acestea, compania aeriană ar mai urma să vândă și un motor de avion de tip CFM56-3C-1, motor care poate propulsa Boeinguri de tip 737-300.

Cele patru avioane pe care TAROM ar urma să le vândă au vârsta medie de 28 de ani și au fost retrase din serviciul comercial în ultimul trimestru al anului 2021.

Acționarii companiei TAROM sunt: Statul Român (97,22% din acțiuni), Compania Națională Aeroporturi București (1,46% din acțiuni), ROMATSA (1,24% din acțiuni) și SIF Muntenia (0,08% din acțiuni).⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
19
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
19
Share