Urmărește-ne

TAROM va introduce rutele Iași – Timișoara și Cluj Napoca – Timișoara după ce Blue Air a abandonat rutele

  1. BoardingPass.ro
  2. Rute aeriene
  3. TAROM va introduce rutele Iași – Timișoara și Cluj Napoca – Timișoara după ce Blue Air a abandonat rutele

Rute aeriene

TAROM va introduce rutele Iași – Timișoara și Cluj Napoca – Timișoara după ce Blue Air a abandonat rutele

ACTUALIZARE 09:15: ⚠️ Din informațiile pe care le avem, aflăm că de la finalul lunii Martie TAROM va zbura pe ruta Iași – Timișoara în zilele de luni, miercuri, joi și duminică și pe ruta Timișoara – Cluj Napoca în zilele de luni, miercuri și vineri. Orarul de operare va fi publicat pe siteul TAROM în zilele ce urmează. Ruta Iași – Cluj Napoca nu va fi operată direct.


______________________
La câteva săptămâni după ce Blue Air a decis să nu mai opereze ruta Iași – Timișoara – Cluj Napoca – Iași, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat în cadrul unei întâlniri avute cu reprezentați ai firmelor de IT din oraș că TAROM va zbura de la finalul lunii Martie din Iași către Cluj Napoca și Timișoara.

Vor fi trei curse pe săptămână între Iaşi, Cluj şi Timişoara. Am discutat cu şefii de la TAROM, cursele vor fi introduse de la sfârşitul lunii martie“, a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Tot de la Maricel Popa aflăm că TAROM va zbura pe aceste rute cu o frecvență de 3 zboruri pe săptămână cu aeronave ATR.

Citește și  Airbus va livra ultimul A380 construit în noiembrie 2021

Așteptăm ca TAROM să anunțe oficial aceste zboruri și programul lor de operare. De asemenea rămâne de văzut dacă operatorul va alege să zboare pe două rute separat, Iași – Timișoara și Iași – Cluj Napoca, sau va opera aceste zboruri în triunghi (Iași – Timișoara – Cluj Napoca și Iași – Cluj Napoca – Timișoara), așa cum au fost operate de Blue Air.

Vă reamintim că la începutul lunii Februarie Blue Air a anunțat că din data de 17 a aceleiași luni va renunța să mai opereze zborurile din Iași către Timișoara și Cluj Napoca din cauza unor șicanări pe care operatorul le-a avut cu aeroportul bănățean din cauza neplății unor datorii. Blue Air opera așadar singurele zboruri dintre cele două mari regiuni ale țării iar suspendarea lor a fost resimțită de cei care călătoresc între Iași și Cluj Napoca și Timișoara.

Odată cu reintroducerea zborurilor dintre Moldova și Transilvania, ruta Iași – Timișoara va deveni cel mai lung zbor intern, în acest moment recordul este deținut de ruta București – Satu Mare.

Foto: Joszef Husz

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus